Gondok a váci kézilabda-egyesület pénzügyi elszámolása körül

Miután egyre több törvénytelenség és botrány miatt kénytelen magyarázkodni Vác balliberális vezetése, a Magyar Hírlap információi szerint újabb probléma merült fel a településen, ezúttal a sportéletben.

A Magyar Hírlap megkeresésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte: a Váci Kézilabda-sportegyesület 300 millió forint feletti összegben jóváhagyott sportfejlesztési programjainak elszámolását a tárca leellenőrizte, és az elszámolásokat lezárta. Sőt, az ellenőrzés eredményéről szóló értesítéseket a támogatott szervezetet részére április 23-án már postázta is.

Márpedig ezekben a lezáró értesítésekben az Emmi visszafizetési kötelezettség teljesítését írta elő a támogatott szervezet részére – tudatta a minisztérium, ahogy azt is, hogy a Váci Kézilabda-sportegyesület utóellenőrzés lefolytatása iránti kérelmet nyújtott be, amelyet a minisztériumnak hatvan napon belül le kell folytatnia.

„Amennyiben az utóellenőrzés megerősíti a visszafizetési kötelezettséget, és az egyesület a befizetést elmulasztja, az Emmi kezdeményezni fogja a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál az adók módjára behajtandó, köztartozásnak minősülő, szabálytalanul igénybe vett és be nem fizetett támogatás, illetve kamat behajtását” – részletezte lapnak a minisztérium.