#nemvagyegyedül – a cyberbullying elleni világnap alkalmából kampány kezdődött az internetes zaklatás megfékezésére

Műsorvezetők, youtuberek, zenészek, színészek, influencerek csatlakoztak a #nemvagyegyedül kampányhoz, hogy így emeljék fel a hangjukat egy olyan jelenség ellen, amely több millió gyerek és felnőtt életét keseríti meg világszerte.

 

 

A cyberbullying a mai kor egyik legveszélyesebb online „járványa”: származástól, nemtől, társadalmi helyzettől függetlenül mindenkit érinthet, tragédiákat és rengeteg szenvedést okoz.

Magyar celebek e hétvégi cyberbullying elleni világnap (június 19.) alkalmából egy videót készítettek, amely a #nemvagyegyedül hivatalos nyitánya is egyben.

***

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

***

Hogyan lehet biztonságos a gyerekek online jelenléte

Ebben a videóban a szülőkhöz fordulunk: Szinetár Dóra, az UNICEF Magyarország Nagykövete beszél arról, mit kell tudni a cyberbullying jelenségről, és hogyan lehet biztonságos a gyerekek online jelenléte.

Bár a karanténhelyzet Magyarországon a végéhez közelít, szakértők szerint az online bántalmazási „járvány” csak most éri el a tetőzést. A cyberbullying, vagyis netes bántalmazás világszerte komoly veszélyforrás: emberi tragédiához, öngyilkosságokhoz vezethet.

A videó a #nemvagyegyedül kampány része. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és az UNICEF Magyarország a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával közös kampányának célja, hogy felhívja a figyelmet a problémára és rámutasson, hogy a szakértő segítség könnyen elérhető.