Állítsuk meg értékeink rombolását! – A Fidesz Váci Szervezetének közleménye

A Fidesz – Vác Facebook-oldalán ad hangot a kormánypárt helyi szervezete annak, hogy a városháza, illetve maga Matkovich Ilona  ne lehetetlenítse el Vácott pénzhiányra hivatkozva a női kézilabdát is! Egyszemélyes irányítás helyett konszenzusokat javaslunk – írták az alábbiakban teljes terjedelmében idézett közleményben.

A Fidesz Váci Szervezetének közleménye

„Mindenek előtt csinálunk egy városi nagytakarítást!” – volt Matkovich Ilona választási újságjának a címe. Az elmúlt fél évben mindenki megtapasztalhatta, hogy ez nem volt pontosan megfogalmazva! Nem hazudott, csak olyan Gyurcsányosan „nem bontotta ki az igazság minden részletét”.

Az elmúlt fél év azt bizonyítja, hogy ez a mondat úgy hangzott volna helyesen:
„Mindenek előtt csinálunk egy városi politikai nagytakarítást!”

Teljesen nyilvánvaló, hogy a város vezetése gátlástalanul támad mindent, amit nem irányíthat és mindenkit, aki nem hajlandó behódolni.

A színház sikeres szétverése és a járóbeteg szakrendelő felújításának akadályozása után most városunk elmúlt évtizedeinek legsikeresebb csapatát, női kézilabdázóinkat vették célba!

A drasztikus 60% bérleti díjemelés mellett új terhekkel is sarcolni akarják a sportágat, hiszen Matkovich a 60%-os emelés mellett négy új költségelemet vezetett be, ami korábban járt a csarnok bérléséhez. Ilyen a különterem, a konditerem, a tornaszoba extra bérleti díja és a hangosítás különdíja. Mindezt úgy, hogy a javaslatot sem a képviselő-testülettel, de még az egyesület vezetésével sem egyeztette!

Pedig mit ígért Matkovich?

„Békét hirdetek, aki dolgozni akar, annak nyitva lesznek az ajtók, aki ellenségeskedést szít, annak ajtót mutatok. Visszaadjuk a váciaknak a nyilvánosság fórumait: meghallgatjuk, mit tartanak a legfontosabbnak.” Egy helyen pedig céljaként fogalmazza meg: „a váci versenysport egyesületek támogatása, az edzési körülmények javítása”.

Mindezek helyett most ellehetetleníti a női kézilabdát is Vácott a pénzhiányra hivatkozva, pedig

fél éve még azt mondta: „végig dolgoztam az elmúlt ötéves ciklust a városban… Minden ígéretek mögött pontos számítások vannak.”

Felszólítjuk Matkovich Ilonát, hogy az értékes váci közösségek szétverése helyett segítse azok működését! Ahogy erre a váciaknak ígéretet tett!

Ebben a váci Fidesz-KDNP képviselőcsoportja támogatja! Az elmúlt évekhez hasonlóan javasoljuk az 50%-os bérleti díjcsökkentést és az újonnan bevezetett sarcok azonnali megszüntetését!