Kiakadt Matkovichékra a női kézi csapat

Kétségbeesett levélben fordult Vác NB 1-es női kézilabda csapata a szurkolókhoz, mert a városháza újabb, a csapatot ellehetetlenítő döntéseket hozott. Jóllehet, a sportcsarnok felújítási munkáinak nagy részét a csapat végezte, most mégis óriási többlet befizetésekre köteleznék őket. Más városokban az önkormányzat évi több százmilliós összegekkel támogatja az NB 1-es kézilabda csapatot, Vác viszont nemhogy nem ad csapatnak, de még ők akarnak újabb és újabb pénzeket kisajtolni a kézisekből.

A csapat megüzente: vagy abbahagyja a városháza az újabb pénzbehajtó akciót a csapattal szemben, vagy más városba viszik át az edzéseket és mérkőzéseket!

Nem ez az első sportellenes lépése a Matkovich Ilona vezette új, baloldali városvezetésnek.

Mint az közismert, a váci multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok beruházás megvalósítása érdekében szükséges intézkedésekről szóló 1915/2017. (XII. 7.) Korm. határozattal

a kormány felépített volna Vácnak egy 5 milliárd forint értékű csarnokot a Magyar Kézilabda Szövetség programja keretében. A tavaly ősszel hatalomba került baloldali városvezetés azonban visszautasította a fejlesztést.

Változtatás nélkül közöljük Váci Női Kézilabda Sportegyesület közleményét.

***

Fotó: vacinkse.hu

Kedves Szurkolóink!

A tegnapi napon megkaptuk a következő szezonra érvényes díjtáblázatot a Váci Sportcsarnok bérlése kapcsán.

A kézhez kapott 60%-al emelt árak, és az egyéb kiegészítő szolgáltatások és helyiségek bérleti díj emelkedését, jelen állás szerint egyesületünk nem tudja majd finanszírozni, hiszen ezekkel a plusz költségekkel nem terveztünk az előttünk álló idényre.

Számunkra teljesen megdöbbentő és elfogadhatatlan, az elmúlt években egyesületünk által teljesen felújított Városi Sportcsarnok (tető héjazat cseréje, nyílászárók cseréje, sportpadló cseréje,eredményjelző cseréje, öltöző felújítás,világítás cseréje, kiszolgáló helyiségek légkondicionálásának beruházása) bérleti díjának ezen mértékű váratlan megemelése.

Egyesületünk nagyon szeretne más Pest-megyei csapatok cipőjében járni, ahol a több száz milliós önkormányzati támogatás kevésnek számít, ugyanis nálunk pedig folyamatosan csak az lehet a kérdés, hogy 10 vagy 20 millió forinttal járulunk hozzá a város költségvetéséhez, a bérleti díjak befizetésével.

Jelenleg, amikor több támogatónk is elhagyta egyesületünket a Korona-vírus okozta gazdasági helyzet miatt, nincs más választásunk, mint más helyszínt keresni a mérkőzéseink és edzéseink lebonyolítására, ahol kedvezőbb lehetőségek mellett tudnánk szerepelni, és lehet, hogy még értékelnék is, hogy egy nemzetközi kupainduló csapat játszik a csarnokában.

Vác, 2020.05.29.