A keresztényellenes megnyilvánulások két lehetséges kezelése hazánkban és Vácon

A Népszava vallásgyalázó karikatúrája után sajnos nem kellett sokat várni az újabb provokatív, kereszténységet gyalázó ábrázolásra. Visszautasítjuk és tűrhetetlennek tartjuk, hogy jogsértő módon hitünkben gyaláznak! – írta közleményében dr. Vejkey Imre a KDNP frakcióvezető-helyettese.

Szégyenletes, hogy ezt a keresztény vallási közösség méltóságát sértő karikatúrát Kuncze Gábor – egykori SZDSZ elnök, volt belügyminiszter és volt országgyűlési képviselő – posztolta, ezzel megsértve több millió magyar ember vallásszabadsághoz fűződő személyiségi jogát!

Bár formálisan úgy tűnik, hogy az antikrisztiánus SZDSZ már kimúlt, de Kuncze Gábor politikai zombiként mégis tovább folytatja a kereszténység gyalázását. Külön szégyen, hogy az egykori SZDSZ elnök volt piarista diákként teszi mindezt – zárja közleményét dr. Vejkey Imre .

***

Egy minimum 1011 esztendős keresztény városnak választói akaratból jelenleg olyan polgármestere van, aki egyházellenes cikkekre építette újságírói karrierjét, aki ha csak tud, odaszúr a város püspökének is.

Természetesen nagyon is rendjén való a vallásról való eltérő nézetek hangoztatása, de

nem haszontalan megemlítenünk a város azon részének, akiket sérthet a liberálisok határokat átlépő szélsőséges, demokráciákban megengedhetetlen hangvétele, miképpen tudnak ellene demokratikus jogaikkal élve tenni. A keresztény, polgár Vác nem hallgathat!

 

Így jelentsd a keresztényellenes tartalmakat a Facebookon!

Egyre világosabb, hogy a Facebookon is fel kell vennünk a küzdelmet a keresztényellenes erőkkel szemben. Ehhez – elméletileg –

maga a közösségi oldal is komolyan veendő segítséget nyújt: éljünk vele!

Aztán majd meglátjuk, valóban megérkezik-e a segítség, vagy csak papíron létezik.

A Vasarnap.hu írása

Elég volt: petíciót indított a baloldali sajtó kereszténygyalázása ellen a Vasárnap.hu

Eddig és ne tovább! Ne gúnyolja tovább a baloldali sajtó Jézus Krisztust!

A közelmúltban ismét megszaporodtak a baloldali sajtóban a kereszténygyalázó írások, képi tartalmak. Nemrégiben a Népszava közölt egy vállalhatatlan karikatúrát, amely Jézus Krisztust gúnyolta ki. Határozottan állítjuk: mindezt már nem szabad szó nélkül hagyni! A Vasárnap.hu petíciót indított a baloldali sajtó kereszténygyalázó gyakorlata ellen, amelyhez minden jó szándékú ember csatlakozását várja!

Azokért pedig, akik vallásokat, hitbéli meggyőződéseket figuráznak ki és támadnak meg aljas módon, elmondunk egy Miatyánkot.

A petíció itt érhető el. Az aláírókhoz minden jó szándékú ember csatlakozását várjuk! (Jelenleg 32.000 írták alá.)

***

A keresztények alázása nem új keletű vívmány, kiemelt képünkön e kereszténygúnyolás egy nagyon korai, minimum 1700 éves példája látható. (Felhívnánk a figyelmet a Népszava és a majdnem kétezer éves rajz kompozíciója közötti hasonlóságra):

A legkorábbi, általunk ismert Jézus ábrázolás egy falba karcolt gúnyrajz volt. Az ún. Alexamenosz-falfirka, vagy istenkáromló graffiti valamikor az 1-3. század között született. A kőbe vésett gúnyrajzra 1857-ben bukkantak Rómában, a Palatinus- dombon található császári palota egyik épületében. Az alkotáson két emberalak látható, egyikük feltehetőleg Alexamenosz, amint a keresztre feszített és szamárfejjel ábrázolt torz alaknak hódol. Az alatta olvasható görög felirat szerint: „Alexamenosz istenét imádja”.

A leghihetőbb magyarázat szerint egy szolga véste a falba az ízléstelen képet a gúnyos szöveggel együtt, hogy keresztény hitre tért társán élcelődjön, azzal, hogy Jézust szamárfejjel jeleníti meg. A gúnyrajz közelében egy másik felirat is található: Alexamenos hithű. Ez pedig minden bizonnyal a keresztény férfi válasza volt e csúfolódásra.

Érdemes belegondolni abba, mit mondana a kereszténységből viccet űző férfi ma, ha megtudná, hogy közel kétezer évvel később is vannak még keresztények, sőt ez ma a világ legnagyobb vallása?!