Matkovich Ilona nem válaszol a képviselői kérdésekre a különleges felhatalmazás idején

Már több országos médium is foglalkozott Matkovich Ilona a különleges polgármesteri felhatalmazás időszakában tanúsított törvényszegéseivel és antidemokratikus magatartásával. A május 15-i pénteki hírekbe most azzal került be, hogy továbbra sem lehet tudni, hogy a váci ellenzéki városvezetés mire használja fel az elmaradó fesztiválokra és kulturális rendezvényekre szánt pénzösszeget, és mivel magyarázza azt, hogy nulla forintra csökkent több önkormányzati alkalmazott bére?

Mivel a polgármester nem válaszolt a Vác Városért Választási Egyesület színeiben mandátumot szerző önkormányzati képviselő írásban benyújtott kérdéseire, ezért Csereklye Károly egy sajtótájékoztatón fordult Matkovich Ilonához a megválaszolatlanul maradt kérdéseivel.

A HírTV riportjának tanúsága szerint ezekre a kérdésekre szeretne immár választ kapni a város vezetőjétől:

  • „1. A Váci Vigalom programköltségeit mire kívánja fordítani, valamint mi történik majd a tavaszi fesztivál költségeinek megtakarításával?
  • 2. Hogyan állnak az ez évi megkezdett, illetve tervezett önkormányzati beruházások és jelentősebb felújítások?”

Csereklye Károly aggodalmát fejezte ki, hogyan tudják majd ezeket a beruházásokat befejezni, ha kedvezőtlenül alakul az infláció mértéke.

E kérdések immár nyíltan is elhangzottak, a képviselő illetve az őt megbízó választók várják a megnyugtató válaszokat.

***

A Matkovich Ilonával foglalkozó országos sajtó az elmúlt hetekből:

– Magyar Nemzet – Elmarasztalta a kormányhivatal a váci polgármestert
– Mandiner – Visszaél a jogkörével Vác ellenzéki polgármestere
– PestiSrácok – Átlépett a törvényeken a veszélyhelyzet alatt a szivárványkoalíciós váci polgármester – a kormányhivatal elmarasztalta Matkovich Ilonát
– Magyar Hírlap – A valóság cáfolja az ellenzéki álhíreket