Ez már az osztrák kisváros…? – Pető Csilla: Deákvár többet érdemel!

Nem csak a belváros szépítgetésével kellene foglalkozni, hanem a város más területeinek, például Deákvár karbantartásával is, hiszen ez is a Vác szerves része. Ember nagyságú a fű lassan már mindenhol! Az elmúlt években ennyire elhanyagolt, gazos, szemetes nem volt még Deákvár. Áthatolhatatlan bozótokat, elszabadult kúszó növényzetet látni mindenütt.

A kettős mércére jellemzően Kiss Zsolt képviselő úr egykor szívesen használta a szemléltetés eszközéül, kritikaképpen, hogyha elhanyagolt helyet talált, kárörömmel pózolt az akkoriban publikált képeken.

Kiss Zsolt, az Váci MSZP Frakció egykori híreiben

Talán ésszerűbb és emberségesebb lett volna a Váci Városfejlesztő Kft. munkatársait megtartani, számukra megélhetést biztosítani és ezeket, a halogatást már nem tűrő munkálatokat sorba venni városunkban. Ez pedig nem pénz kérdése lenne, hiszen az eszközök, gépek, berendezések biztosítottak, s ha most még a humán erőforrás is rendelkezésre állana, akkor ezeket az elhanyagolt területeket rendbe lehetne hozni.

Ez lenne az a közterület, ahová a jelenlegi ellenzéki szerepből politizáló képviselő kulturált pihenő övezetet szeretett volna létrehozni? Az itt lakó kisgyermekes családok örömére szolgáló, gondozott zöld övezetbe elhelyezett játszóteret? Nem lehetne-e az deákváriak parkolási problémájára végre megoldást találni?

A megvalósítani kívánt program

Mindennapjaikban szemet szúr a deákvári Spar szupermarket mögötti szelektív hulladékgyűjtő konténerek látványa. Folyamatosan az ehhez hasonló kép fogadja az itt lakókat.

A konténerek megszüntetésének céljából már aláírásgyűjtést is kezdeményeztek a helybéliek, hiszen a kertvárosból a szelektív hulladék elszállítása megoldott, így értelmetlen ezen sziget fenntartása, mivel ide a szemetet nem az itt lakók helyezik el.