ÍRD ALÁ a Székely Nemzeti Tanács európai uniós aláírásgyűjtő kezdeményezését!

Európa őshonos nemzeti kisebbségei jelen pillanatban is, a 21. században, megmaradásukért küzdenek. Kormányaik ugyanis nem támogatják, nem segítik elő megmaradásukat.

A Székely Nemzeti Tanács által indított kezdeményezés célja, hogy az EU kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő térségektől. Az uniós támogatások elosztásánál a legtöbb helyen ugyanis burkoltan hátrányba szorítják azokat a régiókat, ahol a kisebbséget jelentő őshonos lakosság van többségben.

A kezdeményezés nemcsak a székelyekről szól, hanem ugyanúgy a baszkokról, a bretonokról, a katalánokról, a dániai németekről, Sziléziáról, Dél-Tirolról és több tucat uniós nemzeti régióról is. A TV2 riportja Pesty Lászlóval, aki az ÍRD ALÁ weboldal digitális aláírásának kampányfőnöke. Az irdala.hu weboldal.

1 millió aláírásra van szükség az egész Európai Unió területéről. Az utóbbi napokban bár örvendetesen felpörgött a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) a nemzeti régiók védelmét célzó európai uniós polgári kezdeményezésének online támogatottsága (cikkünk megjelenésekor közelíti a 460 ezer csatlakozót), de mindig messze az egymilliós cél, miközben a május 7-i záróhatáridő már itt van a nyakunkon.

Európa nyelvi kisebbségei

Az akció keretében – ha Brüsszel nem ad engedélyt a COVID-19 járvány kapcsán kért féléves, rugalmas módosításra – május 7-éig tehát egymillió szignót kellene összegyűjteni, hogy az Európai Unió érdemben foglalkozzon végre a kérdéssel, a nemzeti régiók védelmével, illetve fejlesztésével.

Húzzunk még bele tehát, csak egy kattintás Székelyföldért, a magyarságért, az uniós nemzeti kisebbségekért! A neved és személyazonosító okmányaid valamelyikének a számára lesz majd szükség.

Bővebb információért látogass el a nemzetiregiok.eu weboldalra!

Tekintettel a járványügyi helyzetre, javasoljuk, hogy online módon, a honlap nyitóoldalán található „Aláírom” gombra kattintva írd alá a kezdeményezést. Ha mégis a hagyományos aláírást választanád, akkor a „Papíralapú ív” menüpontra kattintva letöltheted, kinyomtathatod és aláírhatod az ívet, és következő címre add fel: Rákóczi Szövetség, 1255 Budapest, Pf. 23.

Papíralapú ív elérhetősége itt található.

ÚTMUTATÓ, ha nem tudod vagy ha elakadtál.

***

Sokan támogatták már, többek között Szőke András, Badár Sándor, Keresztes Ildikó, DopeMan, Schuster Lóránt. Rajtuk kívül több politikus is, politikai beállítottságtól függetlenül aláírta, például: Karácsony Gergely, Varga Judit, Keresztes László Lóránt, Fekete-Győr András.

Itt tekinthető meg Hosszú Katinka: Fogjunk össze és írjuk alá! című Pesty Lászlóval készült riportja.

Hosszú Katinka: Fogjunk össze és írjuk alá!

Hosszú Katinka már aláírta a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését. Háromszoros olimpiabajnok úszónőnk elmondta, hogy a határontúli magyarok is magyarok, fontos, hogy összetartsunk, és segítenünk kell őket, ha erre lehetőségünk van. Te már aláírtad? Ha nem, kattints ide: https://irdala.hu/

Közzétette: Írdalá.hu – 2020. május 1., péntek