Még Matkovichnak áll feljebb: a facebookon oktatta ki a lenullázott fizetésű városi dolgozót

Április 20-án robbant a hír, hogy Matkovich Ilona városvezetése 100%-os bércsökkentéssel ún. állásidőre küld számos városi dolgozót. Azaz nem kapnak egy árva forintot sem, ki tudja meddig. Persze erről a saját felületeiken nem akartak beszámolni, titkolóztak és próbálták elhallgatni a dolgot, de amikor már muszáj valamit mondaniuk, mert a konkrét kárvallottak kérték számon a Matkovich Ilonán szívtelen döntéseit,

fény derült a polgármester valós emberi érzéketlenségére.

Az embereket hosszú távon nem lehet átverni. Özönlöttek a kommentek arról, hogy ez az intézkedés miként sodorja a családokat a megélhetés szélére,

az érintettek jelezték: két választásuk volt, vagy a teljes fizetésnélküli állásidő vagy a felmondás közös megegyezéssel.

Felfoghatatlan városházi döntés egy olyan veszély idején, ahol a településeknek az lenne a kötelessége, hogy segítsék a nehéz helyzetbe került állampolgárokat, ne pedig tovább rontsák az emberek helyzetét.

Most újabb kis városházi részletet lebegtetett meg Facebook-kommentben Matkovich Ilona

a 100%-os bércsökkentéssel kapcsolatban. A városvezető igyekszik hárítani minden felelősséget, mások mögé bújik, és szerinte nem Vácnak kell segíteni az embereken, hanem a Vácon kívüli embereknek kell segíteni a polgármesteren. Matkovich úgy tesz, mintha ez nem pont ugyanígy érintené az összes többi települést Magyarországon. Pedig de. Ennek ellenére viszont

más városok nem sarcolják meg még a saját lakóit, munkavállalóit, hanem segítő kezet nyújtanak nekik. Matkovich azonban nem segít, csak panaszkodik, és másokra mutogat.

 

Beszédes, hogy míg a városi dolgozó bejegyzése tucatnyi lájkot kapott, a polgármester kioktató válasza egy nap alatt egyet se.

Matkovich kommentjéből az is kiderül: ő teljes lelki nyugalommal elengedte az önkormányzati dolgozók kezét, „nem tud mit tenni”, azonban a 100%-os bércsökkentés ellenére a kötelező munkákat el kell végezni. Azaz pénz nincs, munka van, a beosztott dolgozzon ingyen. Magyarázatot se kérjen a polgármestertől, azt majd megadja neki az intézményvezető.

Ez ám a fölényes, kioktató, lekezelő stílus, a milliós havi jövedelmű polgármestertől a nulla forintos havi jövedelmű alkalmazottnak.

Matkovich a saját elvét azonban úgy tűnik, nem érzi önmagára és politikai szövetségeseire kötelező érvényűnek: felveszik a saját maguk által megemelt politikusi bért, pedig se bizottsági, se testületi ülések nincsenek,

és még arra is jut a városházi büdzséből, hogy a városvezetői irodákat kiglancolják. Így számíthatnak a váciak nehéz helyzetben a polgármesterre: sehogy.