Mi Hazánk: Matkovichnak kutyakötelessége akár tíz körömmel is kiállnia a váciakért!

Április 27-én tartott online sajtótájékoztatót a Mi Hazánk Mozgalom váci elnöke, Dr. Csereklye-Klapwijk Krisztina. A politikus közölte: a párt váci szervezete fellép Matkovich Ilona kijelentése ellen, miszerint önkormányzati dolgozók kerülhetnek az utcára. Kitért arra is, hogy a polgármester korábban titkolta ezt a helyzetet, de most már közösségi oldalán is olvasható, hogy konyhai, könyvtári, illetve sportintézményekben dolgozó személyekre várhat ez a sors.

Dr. Csereklye-Klapwijk Krisztina külön kiemelte, hogy aközben, hogy sokaknak, akik önhibájukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe, elveszik a fizetésük, a „szivárványos koalíció tagjai közel 5 millió forintot visznek haza havonta úgy, hogy még önkormányzati testületi ülést sem tartanak.” Az elnök szerint a kiszolgáltatott helyzetbe került emberek problémájára lenne megoldás, pl. költségvetési átcsoportosítás, átszervezés vagy éppen pótigény beadása.

A politikus további problémaként vetette fel tájékoztatóján a maszkok kötelező viselését is, ugyanis szerinte nem elfogadható, hogy az önkormányzati vezetőség nem biztosítja a váci polgároknak ezeket a maszkokatnem másra, felsővezetésre és indokokra kell mutogatni, hanem meg kell oldani azt, hogy minden egyes polgárhoz maszk juthasson el!”

A Mi Hazánk váci elnöke sajtótájékoztatóját úgy zárta: „most már eljött az ideje annak, hogy nem magyarázkodni, személyeskedni és akár az előző testületre kell mutogatni, aminek Matkovich Ilona is a tagja volt, és nagyon jól tudta, hogy milyen mínusszal, milyen problémákkal veszi át a várost. Itt az ideje most már gondoskodni – és a jövőbe nézni – azokról az emberekről, akik a város tagjai, és kutyakötelessége legyen a polgármesternek az, hogy akár tíz körömmel is, de kiálljon értük, és minden problémájukat megoldja!”

Az online sajtótájékoztató teljes videója megtekinthető itt:

https://mihazank.hu/media/download.php?id=12&token=QleCLcCWSlkms9llqNNEHyFeZ2t6douj&fbclid=IwAR3yOwCXDh_GsrHYJx7k0d904Nc6O8Iizsa4zwHOs6SYgnbVVcA58rvRVUI