A váciak inkább az egészségügyi intézményeket vagy a művház vizesblokkjait újítanák fel a városháza helyett

Matkovich Ilonáék nagyszabású felújításba kezdtek a világjárvány idején a városházán, nem kevés pénzből glancolják ki hivatali irodákat, tárgyalókat, folyosókat. Kevés ilyen városvezetés van a világon, amely a világjárvány közepén nem az egészségügyre költ, hanem a városházi irodák kényelmére. Titkolni próbálták, de lebuktak, nem kis felháborodást váltva ki a váci lakosokban. A szerkesztőségünkhöz érkezett számtalan üzenetből egyértelmű: a váciak nem a polgármesteri iroda kicsinosítására költenének most közpénz milliókat.

Portálunkhoz az elmúlt napokban számtalan olvasói levél érkezett, szinte kivétel nélkül mindegyik arról szól, hogy a váciak szerint nem feltétlenül a városháza kicsinosítására kellene tetemes összegeket költeni, főleg nem járvány idején. A váciak úgy vélekednek most inkább a városi alkalmazottak bérét kellene kifizetni, hiszen rengeteg alkalmazottjának nem fizet bért a város. Ha viszont már Matkovich Ilona felújításokba fog, akkor ne a hivatali tárgyalókat, irodákat cicomázza, hanem olyan, a váciak számára fontos intézmények korszerűsítésére szánja a pénzt, amelyeknek valóban szükségük lenne a megújulásra.

Olvasóink másra költenének

Olvasóink első helyen említik ezek között az egészségügyi intézmények felújítását, de a javaslatok között szerepel többek között a Madách Imre Művelődési Központ is, különösen annak mosdói, és további olyan középületek, amelyekben már nagyon rég óta aktuális lenne a felújítás.

Olvasóink tehát másra költenék a pénzt, ha pedig Matkovich Ilona tényleg olyan polgármester lenne, mint amilyennek ígért magát a kampány alatt, akkor meghallaná a váciak hangját, és arra fordítana súlyos forintokat, amik ténylegesen fontosak ennek a városnak.

Eltitkolt városházi felújítás

Emlékszünk, Matkovich Ilona azzal indokolta a csarnoképítésre kapott 5 milliárdos kormányzati támogatás visszaadását, hogy a beruházás helyett „számos olyan terület van a városban, mely fejlesztésre szorul”, inkább ezekre kellene költeni. Fel is sorolt néhányat: közpark, tornacsarnok, többcélú atlétikai és sportpálya, strandfürdő. Érdekes módon a városháza felújítása nem szerepelt az akkori nyilatkozatában. Pedig az megvalósul jelentős közpénzekből, míg az összes többi viszont sajnos nem.

Kapcsolódó:

Erre van pénz: nagyléptékű felújítások a városházán + KÉPEK