Újabb segítség: több mint 4 tonna gyümölcs érkezett Pest megyébe a CÖF révén

A veszélyhelyzet idején mindennél fontosabb, hogy összefogjuk és segítsük azokat, akik arra rászorulnak. Így tett a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) is, akik két hete, március 25-én nagyszabású adománygyűjtésbe kezdtek, melynek keretében az ország állami fenntartású idősek otthonainak, a járvány által leginkább sújtotta lakóit, illetve az ott dolgozókat kívánták elérni. A segítségből nem kevés jutott Pest megyébe is.

Az alapítvány azt tűzte ki célul, hogy vitamindús gyümölcsökkel, például almával, naranccsal és citrommal látja el az idősotthonokat, ezzel is segítve a járvány átvészelését és lehetséges elkerülését.

Példás összefogásnak köszönhetően az adománygyűjtésen a nagylelkű társadalmi felajánlásoknak és a szellemi honvédők közösségének köszönhetően összesen nem kevesebb, mint 25 millió forint gyűlt össze, melynek szétosztása az ország 18 megyéjében, 86 intézményben 7687 ellátottat és 3644 dolgozót, összesen 11317 személyt érint.

Az adományoknak köszönhetően 62,3 tonna gyümölcs került az érintett intézményekhez országosan. A megfelelő minőségű árut a CBA biztosította jutányos áron. Mindebből pedig Pest megye is részesülhetett, április 6-án a CÖKA az alábbi mennyiségeket juttatta el: 1079 kg alma, 2680 kg narancs, 642 kg citrom. Mindez azt jelenti, hogy összesen több mint 4 tonna vitamindús gyümölcs érkezett a megyei idősotthonokba, nem kevesebb, mint 1,7 millió forint értékben.

Az alapítvány amellett, hogy gyümölcsökkel igyekszik segíteni az egészség fenntartását az idősotthonokban, saját kiadású szakácskönyvsorozatát is eljuttatta az intézményeknek, amelyek szezonális helyi alapanyagokra építenek, és valamennyi előírásnak megfelelő, vitamindús ételeket tartalmaznak, ötletekkel, konkrét receptekkel segítve a táplálkozást.

Ilyen az igazi segítség – ez valóban eljut azokhoz, akiknek a leginkább szükségük van rá!