Ingyenes parkolás: a váci Fidesz-KDNP javasolta, Matkovichék lesöpörték, Orbán Viktor bevezette

Két hete a váci Fidesz-KDNP 5 pontos javaslatcsomaggal fordult a városvezetéshez a koronavírus elleni védekezés érdekében. Ennek második pontja a járványhelyzet alatti ingyenes parkolást javasolta. A városvezetés politikai támadásnak, „kamunak” és lehetetlen ostobaságnak nevezte a javaslatot, még egyeztetni se volt hajlandó róla, hanem élből elutasította. Orbán Viktor miniszterelnök április 5-i rendeletével azonban minden településen, így Vácon is bevezette az ingyenes parkolást. Amit a járvány terjedésének lassítása érdekében nem tett meg Matkovich Ilona a váciakért, azt megtette Orbán Viktor.

Az elmúlt hetek során több alkalommal is felmerült az ingyenes parkolás bevezetése a koronavírus-járványra tekintettel. Voltak olyan városok, amelyek gyorsan reagáltak, és napok alatt ingyenessé tették a parkolást az adott helységben. Ilyen volt például Bécs, Esztergom és Székesfehérvár is – Vác sajnos nem.

A lépés pedig kifejezetten fontos járvány idején, hiszen könnyítheti azoknak az állampolgároknak a közlekedését, akiknek a kijárási korlátozás alatt is muszáj valami miatt elhagyniuk otthonukat. Az ingyenes parkolással pl. nem kell használniuk a tömegközlekedést, így pedig elkerülhetik az érintkezést más emberekkel. Világosan látható, hogy az intézkedés mindannyiunk javát szolgálja, Matkovich Ilona mégsem volt képes három hét alatt sem bevezetni ezt Vácon, pedig a helyi Fidesz-KDNP ötpontos javaslatcsomagja részeként ezt is benyújtotta („2. Ingyenes és korlátozásmentes parkolás a veszélyhelyzet fennálltáig.”), múlt héten pedig közleményében is nyomatékosította, hogy ez szükséges lépés lenne a váciak egészsége és biztonsága érdekében.

Váci Fidesz-KDNP: Matkovich Ilona tegyen végre lépéseket a járvány gazdasági hatásainak csökkentése érdekében!A…

Közzétette: Fidesz – Vác – 2020. április 2., csütörtök

Ezzel szemben Matkovich Ilonáék úgy tettek, mintha a fideszes javaslatcsomag nem is létezne, és lépten-nyomon igyekezett a balliberális csapat elhitetni mindenkivel, hogy a Fidesz-KDNP direkt rosszat akar a városoknak. Lényegében azt hangoztatták, hogy ez nem járványügyi, hanem politikai javaslat, ezzel megtévesztik a váci polgárokat, valamint a városnak ez bevétel kiesést okoz. Érdekes módon, ezzel szemben jó pár város tudott magától intézkedni nemcsak a parkolás, hanem például az üzlethelyiségek bérleti díjának elengedése területén is. Matkovichék pedig minderre képtelenek voltak, továbbra se tesznek semmi érdemit a várható gazdasági károk enyhítésére. Válságkezelés helyett csak uszítanak a kormány és a helyi jobboldal ellen. Nem veszik észre, hogy ők vannak a város vezetésében, és intézkedniük kellene, ahogy más városok teszik, különben nagyon nagy baj lesz Vácon.

Most pedig, hogy a kormány hétvégi döntése nyomán Orbán Viktor bejelentette, hogy Magyarország teljes területén ingyenes lesz a parkolás, nem tudnak mást csinálni, mint ezt is kritizálni, ahelyett, hogy végre összefogást, együttműködést tanúsítanának és segítenék a közös országos védekezést.

A váci városvezetés ismét megmutatta, hogy nem tudja kezelni a kialakult helyzetet. Az önkéntesek viszik a hátukon az ellátást, a képviselőknek csak arra futja, hogy pénzért hirdetik, ha pár szeletet csokit elvisznek egy idősotthonba. A vállalkozások és munkahelyek védelmére semmilyen lépés nem történt. De az országos lépéseket ellenzik.