Jobbik: szociális érzéketlenségből jeles

A koronavírus járvány most már elkerülhetetlenül itt van hazánkban is, elérte a magyar városokat, településeket. Itt vagyunk egy válság kellős közepén, ahol sorra jönnek a kormánytól az intézkedések annak érdekében, hogy a várható negatív gazdasági és szociális hatásokat valamelyest mérsékelni lehessen, és a magyar emberek munkája, vagyona, lakhatása a legkisebb károkat szenvedje csak el. Hasonló előre gondolkodásnak azonban még a nyomát sem lehet látni Vácon.

Azt már láthattuk az elmúlt hónapokban, hogy a váci Jobbik embertelenül, érzéketlenül politizál. Például ahelyett, hogy kiállna az emberek mellett, vagy energiáját abba fektetné, hogy felelősségteljesen cselekszik, folytatja a kilakoltatásokat Vácon

Ez önmagában is döbbenetes, főleg azután, hogy ők maguk hirdették korábban, hogy majd megállítják a kilakoltatásokat, de a koronavírus járvány idején egyenesen embertelenség, kegyetlenség. Fehér Zsolt február végén úgy nyilatkozott a Hír TV-nek, hogy nem tartja ellentmondásosnak a Jobbik, hogy miközben országosan a kilakoltatási moratóriumért küzd, addig Vácon a várost vezető koalíció részeként elnézné azt:

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/vacon-kilakoltatas-parti-a-jobbik-2495922

Ha a Jobbik ebben a nehéz helyzetben, a gazdasági és szociális válság előszobájában is folytatja ezt az érzéketlen politikáját, az már nem nevezhető másnak, csak menthetetlen szívtelenségnek.

A kilakoltatások folytatásával családok kerülhetnek utcára. A váci jobbikosok nagyképűsködnek a leginkább rászorultakkal, bezzeg a parlamentben az ellenkezőjét követelik a várható válság miatt a kormánytól. A váci vezetők helyett a kormánynak kell megmenteni az utcára kerülőket?

Ez tehát a váci Jobbik: embertelenség, szociális érzéketlenség, erőből való politizálás. Még olyan körülmények között is, amikor nem azt kell bizonyítani, hogy ki tud nagyobbat mondani, hanem azt, hogy hogyan tudunk összefogni, hogyan tudunk együttműködni és közösen tenni azért, hogy minél kevésbé szenvedje meg a járvány gazdasági és szociális következményeit a magyar lakosság.

Fénykép: Váci Napló