Aki a koronavírus veszélyhelyzetet is gender szemlélettel látja: Jess Kinga

A koronavírus világjárványra tekintettel veszélyhelyzet lépett életbe, és napról napra születnek meg a szigorú döntések annak érdekében, hogy Magyarországon valamelyest megfékezhető legyen a járvány terjedése. Mindenki, aki csak tud, igyekszik ezekhez az új szabályokhoz alkalmazkodni, és segítséget nyújtani családtagjai, szerettei, ismerősei és a környezetében élők számára. Jess Kinga önkormányzati képviselő viszont a járványhelyzetet is gender témájú poszttal mutatja be saját oldalán.

Jess Kinga Matkovich Ilona csapatában indult az őszi önkormányzati választáson és be is jutott a váci képviselőtestületbe. A Gazdasági-Városfejlesztési Bizottság tagjaként a koronavírusjárvány idején sem tud kibújni a bőréből és genderlobbista oldalakról posztol Facebook-on:

Jess Kinga a „GenderTrainer/Szereprulett” nevű, önmagát gender-szemléletű csoportként bemutató szervezet bejegyzését osztotta tovább oldalán, ezzel próbálván bemutatni a mostani magatartásváltozás fázisait. Az amúgy is kétes tartalmú poszt egyáltalán nem illik a koronavírus-helyzetbe, a járvány kezelésének összehasonlítása pedig a nemváltoztatással józan gondolkodással nem felfogható.

Az oldal amúgy olyan cikkeket népszerűsít, mint pl. „Variációk társadalmi nemekre”. A szervezet oldalának profilképe szerint többek között bárkinek lehet a teste egy része nő, de a másik fele férfi, vagy éppen fordítva. Úgy látszik, Jess Kingánál sokkal komolyabban és érettebben reagálnak ismerősei, követői, akik a különböző szexuális irányultságok felfedezése és hirdetése helyett inkább azon gondolkodnak, mit lehet majd tenni, ha még komolyabbá válik a válság.