Plakátrongálóból főépítész – futószalagon jönnek a politikai kinevezések

Itt az újabb megdöbbentő döntés: abból a Zöldi Péterből csinált városi főépítészt Matkovich Ilona, aki tavaly ősszel plakátrongálási botrányba keveredett. Ezt akkor meg is írtuk: Zöldi Péter akkor még balliberális képviselőjelöltként kiskorú gyermekével egy péntek késő esti órájában megrongálta egy induló beruházás (csónakház) eszközparkját. A beruházási terület körbekerítésére kihúzott szalagra Matkovich jelöltjének csapata akkor az „Itt semmi nem épül!” feliratot festette és egy lyukat vágott rá. Egyébként a csónakház épül, úgyhogy Zöldi nem csak rongál, még hazudik is.


Vác tényleg egyedülálló kisváros – mióta Matkovich Ilona vezeti, egymást érik az érthetetlennél érthetetlenebb döntések. Ilyen volt a kormány 5 milliárd forintos támogatásának visszaadása, amiből többfunkciós szórakoztató-, kulturális és sportközpont épült volna, és ilyen volt az is, amikor az új balliberális polgármester szájzárat rendelt el, mert zavarta, hogy olyan vélemények is elhangzanak, amelyek esetleg kritizálni merik az ő működését.

Ezek után több mint furcsa, hogy Matkovich éppen azt az embert jelöli ki Vác főépítészének, aki eddig mindössze egy dolgot bizonyított: rombolni azt tud, építeni nem. Ismét az derül ki, hogy a balliberális vezetésnek a pozíciók, a politikai megbízás és a hatalom számít, a váciak érdeke, a város épülése, fejlődése egy cseppet sem.

Korábbi cikkünk a rongálásról:
http://www.vaconline.hu/aktualis/matkovich-csapata-pentek-este-megrongalta-vac-egyik-folyamatban-levo-fejlesz.html