Kászonyi: Újabb családok kerülhetnek az utcára Vácon

Hét új lakáskiürítési eljárást indított a balliberális váci városvezetés – számolt be róla Facebook-on a jobbikos Kászonyi Károly. Korábban csak egy ilyen esetről kerültek ki dokumentumok, de most itt az újabb bizonyíték, Kászonyi a közösségi médiában büszkélkedett el a kilakoltatásokkal:

Nemrég írtuk meg, hogy Vácon szociális bérlakásépítési program helyett kilakoltatási program látszik beindulni, sőt, még a Jobbik pártközpontja is kiállt a lakáskiürítések mellett, holott korábban egészen máshogy nyilatkoztak. Február 17-én Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke hevesen támadta Gulyás Gergely minisztert a parlamentben a kilakoltatások miatt („Hát, miniszter úr, ön tudja a legjobban, évente háromezer családot lakoltatnak ki Magyarországon! Miről beszél ön?! Ön is nagyon jól tudja, hogy önök kvótát szabtak meg a magyar emberek kilakoltatásaira vonatkozóan. Hát, az ön szavazatával is lakoltatják ki az embereket Magyarországon! Mit képzel ön?!”), két nappal később azonban már a Jobbik pártközpontja sajtóválaszban állt ki a váci kilakoltatások mellett. 72 óra alatt 180 fokos fordulat az amúgy is identitászavaros pártban.

És úgy tűnik, ez még csak a kezdet volt, ugyanis a váci jobbikos Kászonyi továbbra sem hagy fel a kilakoltatásokkal. Amíg Fördős Attila vezette a várost, támadások tömkelegét zúdították rá a lakáskiürítések miatt, a Jobbik és a baloldali pártok éppen ezért a kampányban végig azt állították, hogy minden kilakoltatásnak véget vetnek. Ehhez képest, nem hogy megállt volna a kilakoltatások száma, hanem rátettek még egy lapáttal és újakat indítottak. Nem egyet, nem kettőt, hanem Kászonyi mondatai alapján immár hetet.

Persze mindezek mellett a beígért szociális bérlakásépítésnek nyoma sincs. Úgy látszik, az új városvezetéssel ismét a váci családok járnak rosszul.