Odaszúrt az új váci püspöknek Matkovich Ilona

Matkovich Ilona a tisztelet minimumával sincs tisztában az egyházi vezetők kapcsán. Az új váci megyéspüspök és más felekezeti vezetők egy korrekt egyeztetésre hívták, mire ő az asztalra kerülő reggelin sopánkodott a facebookon.

Sokan megütköztek az egyházellenes cikkeiről ismert egykori Magyar Narancsos újságíró Matkovich Ilona kommentárján, amit az egyházi vezetőkkel való egyeztetéshez fűzött. 2020. február 8-i facebook bejegyzésének legfőbb tartalma, hogy őt mennyire zavarta, hogy munkareggeli keretében egyeztettek, és nem egy sima tárgyaló asztalnál. Aki az etikett minimumával tisztában van, tudja, hogy a meghívók részéről rendkívüli figyelmesség, hogy megosztják az asztalt vendégükkel. Ehhez képest jött a tromfolás a polgármester részéről.

Érthetetlen, miért ezt tartja az első és legfontosabb megemlítendő kérdésnek, miközben számtalan fontos konkrét feladat lenne. Ha meg zavarta, miért nem csak az ismerőseivel beszélte meg, miért kellett a heti beszámolójában ennek ekkora súlyt adni. Azt mondanunk se kell, hogy fel se tudta sorolni a polgármester a beszámolójában, hogy pontosan kikkel tárgyalt. Ugyanakkor nagyfokú tiszteletlenség, hogy egy illedelmes meghívást utólag kritizál, gúnyolódik az egyházi vezetők ünnepélyes étkezésén. Egy ilyen meghívást megköszönni szoktak és nem élcelődni rajta. Kivéve azok, akik hivatásszerűen akarnak belekötni minden lehetséges módon az egyházba és az egyházi személyekbe.

Matkovich gyakorlott tollforgatóként ezzel a régi püspök puritánságával akarta szembeállítani az új püspök méltóságteljes palotai vendéglátását. Matkovich Ilona szívesen használta fel Beer Miklóst, hogy egyházellenes írásaihoz apropót találjon. Vele mondatta ki a Magyar Narancs 2007. december 13-i számában, hogy az egyház ne kapjon hitéleti támogatást, és le is mond a műemlék templomokról. Mivel ilyen mondatokat nem tud kifacsarni az új püspökből, ezért inkább a karakterét igyekszik rombolni.

Nos, Matkovich magának minden tiszteletet megkövetel, de másoknak a minimumot se adja meg!