Élő adásban fenyegette meg a polgármester a színházigazgatót

Matkovich Ilona folytatja a hatalomba kerülése óta indított hadjáratát azok ellen, akik nem értenek vele egyet. Most új fejezetéhez érkezett saját kis háborújában: egy független kulturális intézményt vett célba, a Váci Dunakanyar Színház ellen indított támadást.


https://www.youtube.com/watch?v=Jhn8Td03bH4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR04-tf4a5rVJfVsKz226RrVLFSaJJouzJdEqq-3ldK2i65f0Oa3zzmiiXQ

Mint azt korábbi cikkünkben megírtuk, Matkovich azért hozta meg a szájzár-rendeletét, mert nem tetszett neki, amiket a váci színház igazgatója, Kis Domonkos Márk nyilatkozott a sajtóban. Önmagában már ez is több mint aggályos, hiszen erősen sérti a vélemény- és szólásszabadságot, de ami ezután következett, az az igazán megdöbbentő egy demokráciához szokott ember számára. Ugyanis Matkovich Ilona a nyilatkozattiltásoknál is tovább ment, az ESTV Nagyító c. műsorában fenyegette meg a színházigazgatót: „Tulajdonképpen az igazgató úrnak is el kell gondolkodnia ezen az állásán, vagy hogy mondjam, felálláson, amit most itt kialakított közöttünk,mert azt gondolom, az a lojalitás, amit mondjuk mi mutattunk az irányába, a legeslegelején, tehát a kapcsolatfelvételkor, ez természetesen… ez nem végtelen.”

 

Ebből mindenki egyértelműen levonhatja a következtetést: Matkovich csupán addig együttműködő, addig kedves és segítőkész, amíg a dolgok úgy alakulnak, ahogy azt ő szeretné, és amíg mindenki úgy táncol, ahogy ő fütyül.

 

Ha egy jobboldali polgármester nyilatkozná azt a tévében, hogy a türelme lassan most már elfogy azokkal szemben, akik máshogy gondolkodnak, mint ő, jogvédők csoportjai állítanák pellengérre a mondatai miatt, országos tüntetést szervezve a kultúra haldokló szabadságának visszaállításáért.

 

Vajon Matkovich meddig folytathatja büntetlenül kisstílű háborúját a másként gondolkodókkal szemben?