A váci ügyvéd is érintett a börtönbiznisz ügyben

Dr. Csereklye Károly Zoltán neve is feltűnik abban a listában, ami nemrég került nyilvánosságra azokról az ügyvédekről, akik érintettek az egész országot átszövő börtönbizniszben. Az adatok szerint a váci ügyvéd az irodáján keresztül több mint 65 millió forintot húzott ki az állam zsebéből.

A listában látható, hogy mennyi pénzt nyertek el a magyar államtól azok az ügyvédek, akik jogerősen elítélt bűnözők furcsábbnál furcsább indokaira hivatkozva – pl. nem sütött be eléggé a nap a cellába – milliárdokat kapnak kártérítésként. Ezek az ügyvédek mintegy hálózatot alkotva működnek és így sokmillió forintot vesznek el a magyar államtól és így a magyar adófizetőktől.


 

A táblázatban látható a váci önkormányzathoz is kötődő dr. Csereklye Károly Zoltán neve is, aki nem is kevés, 61 ilyen ügyet vitt ügyvédként és ezzel több mint 65 millió forintot vett ki az állam zsebéből. Tevékenységével a váci ügyvéd is fenntartotta azt az iparszerű üzletet, amelynek nyertesei nem a magyar állampolgárok, hanem ügyvédek és elítélt bűnözők voltak.