Tömeges kilakoltatások jöhetnek – fenyegető nyilatkozatot tett a jobbikos Fehér Zsolt

A VácOnline nemrég számolt be róla, hogy önkormányzati munkáját elvesztő kisgyermekes család lakásbérleti szerződését nem hosszabbította meg a városháza, és csak a kilakoltatási moratórium miatt tudnak még az önkormányzati bérlakásban maradni. Az önkormányzat válaszközleményt jelentett meg, illetve Fehér Zsolt jobbikos önkormányzati képviselő nyilatkozott a balliberális városvezetés házi lapjának, a Váci Naplónak az ügyben. Fehér Zsolt bejelentette, hogy átnézik a teljes bérlakás-rendszert és nagy változtatásokra készülnek, "a mai kusza helyzet rendezésére". Magyarra fordítva ez azt jelenti, tömeges kilakoltatás következhet hamarosan Vácon.

De mit is jelent ez pontosan? A városházi nyilatkozatok alapján minden költségalapú és minden szociális alapú bérlakás-szerződést áttekintenek, és könnyen lehet, hogy aki az utóbbi években béremelést kapott, hirtelen az utcára kerül. Úgy látszik, a VácOnline által feltárt ügy csak első volt a sorban, most bárki szerződése a korábbi gyakorlattal ellentétesen a lejárati dátum másnapján meghosszabbítás nélkül az egyik pillanatról a másikra megszűnhet.   

Jól látható tehát, hogy Vácon is felkerült az a bizonyos ellenzéki lemez. A Jobbikkal elvégeztetik a piszkos munkát, az ügy kellemetlen részét, a kilakoltatásokat rájuk hagyják, majd ha mindezzel megvannak, akkor következik az, amit a baloldaltól már megszokhattunk: az üresen maradt ingatlanok privatizálása, kiárusítása, a közvagyon felélése.