Bóth János korábbi képviselő és polgármester otthagyja az MSZP-t

Az MSZP váci szervezetének eddigi elnöke rövid közleményben jelezte, hogy kilép pártjából. Bóth János az MSZP hosszú időn át meghatározó politikusa: 2002-2010-ig országgyűlési képviselő és váci polgármester, 2019-ig önkormányzati képviselő volt.

Bóth János az alábbi közleménnyel indokolta kilépését: “Baloldali és morális elkötelezettségeim miatt nem veszek részt a dr. Tóth Bertalan pártelnök által vezényelt, vigyük az MSZP-t a parlamenti küszöb alá célzatú politikai munkában. 2020. január 17-én kiléptem az MSZP-ből”


A képen Dobrev Klára és Bóth János lakossági fóruma

A korábbi szocialista politikus már nem az első az MSZP-ben, aki az utóbbi időben elhagyja a pártot, legutóbb épp Szanyi Tibor adta vissza tagkönyvét. Ugyanakkor a közlemény meglehetősen éleshangú kritika Tóth Bertalan pártelnökkel, és az MSZP jelenlegi szövetségesi politikájával szemben is.

Bóth kilépésében és Tóth Bertalan pártelnökkel szembeni támadásában közrejátszhatott, hogy a 2019-es váci önkormányzati választásokon a helyi szervezet más jelöltet támogatott volna, mint az országos pártközpont, és végül a helyiek akarata nem érvényesülhetett. Így lett a hivatalos jelölt Matkovich Ilona, aki azóta több botrányos üggyel is hallatott magáról, mint az alpolgármesterek számának és politikusok bizottsági pótlékainak jelentős emelése, 5 milliárdos állami beruházás hatástanulmány nélkül való visszautasítása, több helyi adó 30-50 százalékos megemelése, valamint az elhíresült "szájzár rendelet".


A képen Ferjancsics László, Dobrev Klára és Bóth János