És mégis koszos a város

Matkovich Ilona és csapata egyik legharsányabban hangoztatott témája volt az önkormányzati választási kampány során, hogy Vác közterein a tisztaság kifogásolhat.Nem egyszer ígérték meg, hogy ha az ő kezükben lehet a városvezetés, akkor Vácon ilyen nem fog előfordulni, mindenhol rend és tisztaság lesz.
De úgy tűnik, ez is csak újabb üres választási kampánymondat volt Matkovichéktól, ugyanis egyik olvasónk fotói alapján nehéz másra következtetni, mint arra, hogy hiába a balliberális vezetés, mégis koszos a város.

Január 3-át írunk, elérkeztünk az új évhez, már hetek óta jócskán benne vagyunk a télben. Ez idő tájt minden településen az a minimum, hogy a fákról lehullott leveleket összetakarítják, az utakat, utcákat járhatóvá teszik, hogy könnyebben és biztonságosabban lehessen közlekedni, sétálni. A mostani városvezetésnek bőven lett volna ideje arra, hogy mindezt megtegye, és december derekán ne az őszi faleveleket kelljen kerülgetnie a váciaknak. Tudomásunk szerint, néhány helyen a lakosok szedték össze a leveleket. De ahogy annyi mindennel kapcsolatban, most a város tisztán és rendben tartásával kapcsolatban is kiderült: Matkovichék csak beszélnek, üres ígéreteket hangoztatnak és ujjal mutogatnak az előző városvezetésre, de a városért valójában nem tesznek semmit.