Váci Fidesz: “Matkovich politikai bosszúból okoz 5 milliárdos vagyonvesztést Vácnak”

A Váci Fidesz szervezet közleményét közöljük:

"Matkovich Ilona új balliberális polgármester politikai bosszúhadjáratot folytat Vácon, és ennek a városi polgárok látják a legnagyobb kárát. Példa nélküli Vácon, hogy egy polgármester 5 milliárdos kormányzati ingyenpénzt utasítson vissza!


Vác balliberális polgármestere már hivatalba lépése után egyik első lépésével eltávolította a székely zászlót a városháza homlokzatáról, majd a fokozódó nyomás hatására kénytelen volt azt visszahelyezni és kínos magyarázatokkal előállni. Az erőpolitizálás és bosszúhadjárat azzal folytatódott, hogy az újraválasztott Fidesz-KDNP képviselőket megfosztották minden bizottsági tagságuktól. Bár civil partnerséget és átláthatóságot hirdettek a kampányban, hatalmi pozícióból már ezzel ellentétesen csökkentették az önkormányzati bizottságok külső civil tagjainak a számát. A fennen hirdetett takarékosság és saját korábbi ígéreteik ellenére, a korábbi két alpolgármester helyett nem egyet, hanem hármat választottak, a polgármester fizetését és költségtérítését pedig egymillió forint fölött állapították meg a bő harmincezer lakosú városban. Eddigi döntéseikkel is már milliós többletköltségeket okoztak, de most ötmilliárdos kár éri a várost!

A politikai bosszú sorozatba illik a 100%-ban kormányzati forrásból megvalósuló, tehát a városnak egy fillérjébe se kerülő többfunkciós csarnok visszamondása. A központot teljes egészében a kormány épített volna fel, a városnak csak a kész csarnok kulcsait kellett volna átvenni. Vácnak azért lenne szüksége erre az 5 milliárd forint értékű beruházásra, hogy az iskolák tornaóráinak zsúfoltsága csökkenjen, hogy nagyobb szabású kulturális és szórakoztató rendezvényeket Vácon is lehessen tartani, hogy Vácon több helyi és országos iskolai és felnőtt sport versenyt lehessen rendezni, hogy az országos hírű váci kézisek itt is játszhassanak, hogy egészségmegőrző tömegrendezvények helyszíne legyen, illetve hogy expók és kiállítások nyomán Vác a térség meghatározó ipari központja lehessen.

A polgármester döntése rossz az iskolásoknak, rossz a helyi vállalkozásoknak, rossz a helyi tömeg- és versenysportnak, rossz a váci kulturális életnek. Ez a döntés 5 milliárdos vagyonvesztés Vác városának, azaz 150 ezer forint mínusz minden egyes váci polgárnak. Ezzel a döntéssel Vác lemarad a régiós versenytársai közül. Sajnáljuk, hogy ez a csarnok nem Vácon, hanem egy másik városban épül fel. Sajnos így tovább nő a város Budapest függősége is.

Ijesztő, hogy az új városvezetés nem racionálisan, hanem politikai bosszúból dönt. Békét hirdettek, de mindenhol frontokat nyitnak. Ilyen elzárkózó hozzáállással veszélybe sodorhatják a kórházfelújítás 5,6 milliárdos, illetve a belváros turisztikai fejlesztésére biztosított összesen 4 milliárdos kormányzati támogatásokat is, ha azokhoz is hasonlóan elutasítóan viszonyulnak.

Kérjük azokat a váci polgárokat, akik szerint egy városvezetésnek nem rombolni, hanem építeni kell, akik szerint Vácon nem a „merjünk kicsik lenni” elvnek kell érvényesülni, hogy velünk együtt adjanak hangot tiltakozásuknak!

Váci Fidesz"