Saját alpolgármestere takarékossági tanácsait se fogadja meg Matkovich Ilona

A városüzemeltetési alpolgármester a képviselő testület ülésén akart megspórolni 14 millió forintot, Matkovich a facebookon ment vele szembe.

Kiss Zsolt városüzemeltetési alpolgármester a képviselő testület korábbi ülésén élesen ellenezte, hogy közpénzből állják a téli jégpálya költségeit.

"Kiss Zsolt: Sajnos nem értek azzal a döntésükkel egyet, ezt kell, hogy mondjam, ami több, mint 14 MFt-jába kerül a városi adófizető állampolgároknak, hogy 14 IMFt-ért csúszkálhatnak majd úgy a Főtéren a jégpályán, hogy egyébként a városban van egy másik jégpálya is, amelynek egyébként bérleti díjat kell fizetnie, sátrat kell fizetnie, fizeti az összes közműdíjat, őrizteti, fizeti az alkalmazottjait, és egyébként ugyan annyi pénzért fognak ott egyébként korcsolyázni az emberek, mint amennyiért majd a Főtéren úgy, hogy egyébként a város 14 MFt-tal mondjuk dotálja ezt a tevékenységet. Én azt gondolom, hogy ez nem korrekt, nem jó, elszórjuk a pénzt." (képviselőtestületi ülés 2017 november)


„Kiss Zsolt: Viszontválaszom van. Tehát én azt mondtam, hogy 14 MFt-ba kerül egy jégpálya a Főtéren, és közben pedig azt kapom folyamatosan vissza válaszként, hogy nincs 3 MFt, vagy 4 MFt a kerékpárút rendbetételére. Folyamatosan azt kapom, hogy egyébként nincsen pénz egyéb más feladatokra, én azt gondolom, hogy a Földváry téren lévő lengyelpiacnak a helyzetére is ugye folyamatosan már ma is elhangzott más képviselő szájából is, visszatérünk, az a válasz, hogy nincs rá pénz. Én azt gondolom, hogyha 14 MFt van jégpályára úgy, hogy egyébként van egy másik jégpálya is a városunkban, akkor itt van mindenre pénz, csak szerintem nem jó helyre megy. Ezt most is megerősítem, akárki előtt fölvállalom, hogy szerintem ez egy nem megfelelő prioritás, felállítás. 14 millió jégpálya, vagy pedig járhatatlan utak, ÁNTSZ által is többször felszólított mondjuk lengyelpiaci szeméttároló a Földváry téren, és még sorolhatnék egyébként más ilyen dolgokat. Én azt gondolom, hogy ebben kellene konszenzusra kerülnünk, hogy mi a prioritása egy adott városi költségvetésnek.” (képviselőtestületi ülés 2017 november,
http://www.vac.hu/)

Bár Matkovich Ilona meghirdette a takarékos városi gazdálkodás politikáját, most mégsem hallgatott saját helyettesére, hanem kijelentette, hogy a teljes költséget közpénzből fogják állni. Ezekkel a szavakkal ment szembe facebook bejegyezésében saját helyettese javaslatával: „A főtéri jégpálya felállítása és az arra fordított áramdíj jelentős tétel a város költségvetésében, de ezt a szolgáltatást mindenképp szeretnénk biztosítani a váciak számára idén is.” https://www.facebook.com/matkovichilona/posts/2999073756788834

Alig pár hete van balliberális vezetése Vácnak, de ezek máris össze-vissza beszélnek.