Matkovich korábbi szövetségese is ellene indul

Nemrég még együtt, ma már egymás ellen politizálnak: a korábbi szövetségesek most ellenfelek az önkormányzati választáson.

Vác 3-as számú egyéni választókerületében az átlagosnál is jobban megosztott az ellenzék: a kormánypártok jelöltjének, Pető Tibornak négy kihívója is akad. Itt száll versenybe a szavazatokért a DK-ból nemrég épp Matkovich Ilona miatt kilépő korábbi szervezeti elnök, Krauze István (immáron a Vác Városért Választási Egyesület színeiben), a budapesti pártközpontokból összeerőszakolt koalíció által jelölt Inotay Gergely, valamint a Mi Hazánk politikusa, Dikácz Attila is.

Van azonban egy negyedik ellenzéki induló is: az idén független jelöltként versenybe szálló Fónagy István.

Az ő személye azért érdekes, mert a közelmúltban még Matkovich Ilona szövetségese volt: részt vett, sőt, tisztségviselőként működött a SZAVAD Egyesület munkájában, amelyet Matkovich irányított. Sőt, öt évvel ezelőtt, a legutóbbi helyhatósági választáson Fónagy még a SZAVAD jelöltjeként, Matkovich ajánlásával kérte a körzet polgárainak bizalmát.

Korábbi szövetségese tehát most Matkovich csapata ellen indul el – az ellenzékből egyre többen tartják alkalmatlan jelöltnek Matkovich Ilonát.