Hetedik alkalommal rendeztek rétesfesztivált Püspökhatvanban

Egy-két nappal korábban, hajnalok hajnalán gyűltek össze a püspökhatvani asszonyok, hogy tudásukat, szívüket, lelkesedésüket bedobva „megnyújtsák” a rétes tésztáját, amit aztán hűtőben való pihentetés után megtöltöttek, megsütöttek és fogyasztásra kínáltak.

A falu apraja-nagyja gyűlt össze augusztus utolsó napján, hogy a fesztiválon megkóstolja a mákos, túrós, káposztás és diós-szilvás műremekeket.

Bátyi József polgármester nyitotta meg az eseményt, külön üdvözölve Harrach Péter korábbi, és dr. Rétvári Bence jelenlegi országgyűlési képviselőt.

Az EMMI államtitkára elmondta: büszke arra, hogy választókerületében ilyen lelkesen vesznek részt az emberek ezen a közösségépítő eseményen.

„Az, hogy 15 ezer rétes készült el, és hogy ilyen sokan eljöttek, azt jelzi: a püspökhatvaniak becsülik a maguk és egymás munkáját, és szívesen vesznek részt olyan közösségi rendezvényen, ami az összetartozást erősíti. Nem is olyan régen arra akartak rávenni bennünket, hogy „tanuljunk meg kicsik lenni” – utalt a képviselő Kovács László egykori MSZP elnök szégyenteljes kijelentésére. – A baloldal, a liberálisok most is ezt akarnák: azt, hogy átengedjük a kezdeményezést, a kultúránkat az országunkat idegeneknek. Én ma inkább azt mondanám: merjünk magyarok lenni! Kultúránk, hagyományaink, közös eredményeink az országban – és Püspökhatvanban is – azt bizonyítják, hogy nemhogy szégyenkezésre nincs okunk, de büszkék lehetünk munkánkra, szorgalmunkra!” – mondta a képviselő.

Rétvári Bence végül kiemelte: tavaly 117 milliós támogatás segítette Püspökhatvant, idén 216 millióra emelkedett a településre fordított állami forrás mértéke.