Vízi családi nap az Ipolyon

Augusztus 3-án, szombaton rendezi meg a Ipoly-Táj Területfejlesztési Társulás és az ipolytölgyesi önkormányzat a településen található zsilip közelében a Vízi családi nap az Ipolyon nevű rendezvényét.

Az Egy folyóban evezünk – Rowing in one river nevű projekt keretében megrendezésre kerülő családi program megnyitója 11 órakor kezdődik. A kalandvágyó érdeklődők számára 17 óráig kenut, kajakot, SUP-ot, túrakerékpárt, és pedálos gokartot biztosítanak.

 

14 órakor elkezdődnek az ügyességi vetélkedők is: lesz kötélhúzás kajakkal és kenuval, továbbá papírhajó hajtógatás, majd az papírhajók versenyeznek a folyón. Kenu versenyt hirdetnek családok, csapatok és települések között, majd kajak kenu egyes és kettes futamokat szerveznek. Az ügyességi és gyorsasági versenyek után Ipolytölgyes és Ipolykiskeszi lakosai kötélhúzásban mérik össze erejüket.

A kalandvágyok duatlon versenyen is bizonyíthatnak: felfelé kerékpározniuk, míg lefelé evezniük kell. A program fénypontjaként kötélhúzás lesz az Ipoly felett az ipolytölgyesi és a felvidéki ipolykiskeszi lakosai között.

További információ a programokról a polgarmester@ipolytolgyes.hu címen, vagy telefonon Radnai Bertalan polgármestertól 06-30-992-4900-ás számon kérhető.