Ha végre itt a nyár&az ember strandra jár&

Kedd óta Verőcén nyert új tartalmat a régi sláger, átadásra került ugyanis a strandfejlesztési tervben megvalósított új szabadstrand, ami nemcsak kellemessé teszi a nyári hőségben való hűsölést, de visszaadja a táj eredeti arculatát is.

Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője az ünnepélyes átadás alkalmával felhívta a figyelmet arra, hogy a 100 millió forintos fejlesztésből helyreállították a történelmi támfalat, ami megóvja a megépült családbarát strandot. Pelenkázó, árnyékolók, strandröplabdapálya, szabadtéri kondipark, valamint a kor követelményeinek eleget tevő, internethozzáférést biztosító és telefontöltésre alkalmas „okos pad” várja a kikapcsolódásra vágyó családokat.

„Olyan kulturált, kellemes környezet kialakítását támogatta a kormány, ahol a családok, a térségből vagy más tájakból idelátogatók magukat biztonságban érezve kikapcsolódhatnak, átadhatják magukat a strandolás örömeinek” – mondta Rétvári Bence.

Hozzátette: a Kisfaludy Program keretében egyre több szálláshely újul meg a környéken, más kormányzati támogatásokból pedig egyre több turisztikai látványosság is megépül.

Hamarosan Nagymaroson, majd Zebegényben is örülhetnek egy – a verőceihez hasonló – megújított, zöldfelületekkel tarkított, új közvilágítással és kerékpártárolóval rendelkező, , térfigyelő rendszerrel ellátott szabadstrandnak.