A fővárosi után indultak Vác lakásárai?

Az ingatlanpiaci változások a főváros után az agglomerációs településeket is elérték. A budapesti ingatlanárak 2014 év végén meredek emelkedésnek indultak így a főváros környéki települések népszerűsége újból emelkedésnek indult.

Ezek közül is az egyik legnépszerűbb település Vác. A váci ingatlanok átlag árai körülbelül 25-35%-al elmaradnak a szentendrei és a dunakeszi áraknál.
Vácon 2019 februárban az átlag négyzetméterár közel 367000 Ft volt, míg Szentendrén már 462000 Ft és Dunakeszin még ennél is magasabb, 547000 Ft. Váchoz képest Budapesten már majdnem kétszer annyit kell kifizetni a lakásokért. A grafikonon is látszik, hogy folyamatosan nőtt a különbség Budapest és Vác lakásárai között.

Milyen a lakás kínálat Vácon?

Vácon már 8-9 milliótól lehet kapni lakást, de az igazi kínálat tizennégy millió forintnál indul meg. Nagyságrendileg 20-21 milliótól már 50 négyzetméter körüli jó állapotú lakások szerepelnek Vác lakás kínálatában. 30-35 milliós árfekvésben már új építésű, nagyobb családnak is megfelelő méretű lakásokat is lehet találni. A kínálat csúcsán 50-70 milliós lakások találhatók, de ezekből elég kicsi a választék.

Családi ház kínálat

Vácon kicsit több az eladó ház, mint a lakás. Kisméretű, vagy erősen felújítandó házat már 5 milliótól is kaphatunk, de jellemzőbb a kínálat aljára a 9-15 millió közötti ár. A ház kínálat hatvan százaléka a 21-50 millió közötti ársávban található. Ebből is a 41-50 millió közötti árban van a legtöbb hirdetés (az összes hirdetés 25%-a).

Miért érdemes még Vácra költözni?

Vác nem véletlenül az egyik leg kedveltebb település Pest megyében. Budapestről az M2-es autóúton jól megközelíthető, mely tovább fog javulni, ha lezárul a 2*2 sávosra alakítás folyamata.
A közel 33000 lakosságú városban minden megtalálható, amire az embereknek szüksége van. Kiváló az oktatás és az infrastruktúra. A várost minden évben turisták sokasága látogatja meg a rengeteg látnivaló és a jó megközelíthetőség miatt.