Sansin néven új magyar bio mosószer jelent meg a piacon

Itt a Sansin mosógél. A váci dm-ben is kapható. Környezettudatos vagy, elszörnyedve kíséred figyelemmel a klímaváltozásról szóló híradásokat, a kutyádat menhelyről fogadtad be, szelektíven gyűjtöd a szemetet. A biocuccokat is szívesen kipróbálod, de ha a takarításról van szó, első a hatékonyság! Vagyunk így egy páran… A jó hír az, hogy a világ megint tett egy lépést előre.

Alapból mindenki szívesen választ környezetbarát termékeket, hiszen ki akarná elpusztítani a bolygót, amelyen élünk? Ám ez nem ilyen egyszerű. Az elmélet ugyan szép és jó, de a gyakorlatban nem szívesen adunk alább az igényeinkből. Szerencsére némelyik gyártó már felismerte, hogy a környezetbarát címke önmagában még kevés.

A bio önmagában is jó, de lehetne jobb is
Gondolj a bioeperre. Ami ugyan picit kisebb, de kit zavar, ha egyszer isteni eperillata van, vegyszermentes, és az íze csodálatos! Ugyanez az elvárás a többi biotermékkel szemben is: a bióságuk mellett ugorják meg azt a szintet, amit már megszoktunk. Vagy még jobbat. Ha például mosószerről van szó, akkor szuper, ha bio, de ettől még hozza ki a vörösborfoltot, alacsony fokon is működjön, és ne szürkítse el a hófehér pólónkat.

Ne köss kompromisszumot

Aztán kiderül, hogy valaki gondolt egy nagyot, és létrehozott egy ilyen mosószert. A neve Sansin, megkapta a szigorú BIO minősítést, újrahasznosított anyagból készült a palackja, és cseppet nem allergizál. Ellenben a fűfoltot ugyanúgy kiviszi, mint az eddigi mosóporod. (Akinek a gyereke már tért haza kirándulásról zöld plecsnikkel a térdén, az tudja, hogy ezektől csak a reklámokban könnyű megszabadulni!) A kilöttyenő vörösbor vagy a lecseppenő mártás sem okoz gondot neki. És ha már a menhelyi kutyáknál tartunk: a Vegan Sociaty embléma azt jelzi a csomagoláson, hogy a márka elhatárolódik az állatkísérletektől, és pénzzel támogatja az állatok elleni erőszak megszüntetését.

Kettőn áll a vásár

Minél több felelősségteljesen gondolkodó gyártó jelenik meg a piacon, annál több termék jelent jobb alternatívát a régebbi, környezetkárosító árukkal szemben. A nagyobb választék arra inspirálja a vásárlókat, hogy egyre több környezettudatos döntést tudjanak hozni, amelyek az ő saját életüket is jobbá teszik. Ez egy önmagát erősítő kör, amely minden résztvevő számára előnyös, a környezetről nem is beszélve.

Zöld, zöldebb, legzöldebb

Az olyan termékek, amelyek nemcsak biók, de hatékonyságban is képesek felvenni a versenyt a környezetet károsító, erős kemikáliákat használó termékekkel szemben, kijelölik a jövő felé vezető utat. Zöld vagy, ha helyesled a környezetvédelmet, zöldebb, ha támogatod ezeket a mozgalmakat, de a legzöldebb megoldás az, ha úgy élsz és olyan termékeket választasz, amelyek nemcsak a te javadat szolgálják, de egyúttal védik a bolygónkat is.