Wellness hétvége – Abacus Business & Wellness Hotel**** – Lazítás, kirándulással fűszerezve

A herceghalmi Abacus Business & Wellness Hotel**** jó választás lehet egy wellness hétvégére. Ha wellness hétvégéről vagy komplett wellness hétről van szó, akkor nem csak a megszokott módon lehet lazulni. A bevált mód a reggeli utáni fürdőzés, ebéd, ismételt mártózás, szaunázás, megspékelve egy kis masszázzsal. Ez máshogy is működhet.

A herceghalmi Abacus Business & Wellness Hotel****, Pest megye legnyugatibb részén helyezkedik el. A zsámbéki medencének – amelyet Budapest zöld kapujának is neveznek – kiváló a fekvése és a megközelíthetősége. Ha a fővárosból indul valaki, akkor az M1-es autópálya 26-os kilométerénél kell letérni az Abacus Business & Wellness Hotelhez****.

A fürdőzések, masszázsok, testkezelések és a szebbé válások közötti időszakban nem csak az étkezést lehet beiktatni vagy a bár meglátogatását, ahol az egészséges turmixokból, a belga sörökből, whiskykből és a pálinkákból hatalmas a választék. Persze a borokról se feledkezzünk meg, mert a budai hegység és a zsámbéki medence ideális helyet biztosít a szőlőnek.

A szállóba és a környékére is szerveznek programokat, ilyen például a húsvéti időtöltés, ahol az Abacus Manó Club a gyermekeknek nyújt egész napos elfoglaltságot. Ennek keretében elérhető az állatsimogató és az Abacus nyuszi is szórakoztatja a kicsiket. A húsvét körül a nyúl és a bárány a sláger a simogatóban.

Programokat nem csak a négycsillagos hotel területén biztosítanak, hanem azon kívül is. Az egyik a kerékpározás a környéken, amelyhez a kerékpárt kölcsönzési díj ellenében biztosítják.

A hotel által szervezett programok között szerepel az egész napos terepjárós túra, ami a szórakozás mellett, kiváló csapat építő program is. Egyforma, Land Rover Defender típusú autókkal történik a terepezés, a helyes út megtalálásában a műholdas navigáció és a hagyományos térképek is segítenek.

Ha csak a saját szakállára nézelődik valaki a hotel vonzáskörzetében, akkor annyit kell tennie, hogy elmegy Zsámbékra. Ott nem csak a települést nézheti meg, hanem az 1220-ban épült várat is, ami egy ideje ismét látogatható. Aki a technika vagy a hadi dolgok iránt érdeklődik, az kiélheti a szenvedélyét a zsámbéki légvédelmi múzeumban. Ezt a témát a biatorbágyi vasúti híd megnézésével lehet csak fokozni, ahol anno robbantott Matuska Szilveszter.

A végére pár vélemény a Abacus Business & Wellness Hotelről****, és az ott kapott szolgáltatásokról, a független szállás közvetítő oldalaknak a tapasztalataiból idézve.

– az ország központjában található, Soprontól vagy Nyíregyházától sincs vészesen messze, – kiváló a reggeli, – közel a kisvasút, – nagyon jó a megközelíthetőség és a szobai kiszolgálók hozzáállása, segítőkészsége, – nagyon bőséges és finom volt a reggeli. A vacsoránál is bőséges volt a választék. A medencében kényelmesen lehet úszni, elég hosszú.