M’eat Gastropub, egy forradalmian új hely Vácon

A közelmúltban nyitotta meg kapuit a M’eat Gastropub Vácon, a Március 15. tér 22-es szám alatt. Már a vadonatúj vendéglátóegység előtt megállva is bátran elmondhatjuk: Vác város festői főtere egy újabb színfolttal gazdagodott.

A barokk jegyeket megtartó, ám egyben mégis megújult külső látványa csupán "előétel" ahhoz képest, ami a gastropub-ba lépve fogadja a látogatót. A műemlék köntösbe bújt M’eat belső tere túlzás nélkül is modern építészeti remekmű, amely hordozza napjaink legigényesebb éttermi jegyeit, ugyanakkor idézi egy, a természet lágy ölén tett kellemes séta hangulatát. …és akkor a kínálatról még nem is beszéltünk…

A jó kis szójátéknak sem utolsó névre "keresztelt" M’eat ételpalettájának vezérfonalát a BBQ különlegességek adják. 10-12 órán keresztül bükkfán füstölik a finomabbnál finomabb falatokat. Bár a kínálat nem olyan széles, mint az egy átlagos étteremben megszokott, de hisz a M’eat nem is egy átlagos étterem. Vezetői vallják: a kevesebb több. A minőségre pedig kimondottan nagy hangsúlyt fektetnek. Az étlapról kiemelnénk a steak-eket, melyekből 4 félét, hozzájuk pedig számos szószt és köretet kínálnak. A BBQ ételalkotások mellett előételek, levesek, szezonális desszertek és még hamburgerek is választhatók. Miután jóllaktunk az egyébként nem csak ízletes, hanem kiadós ételekkel, természetesen a szomjunk sem maradhat oltatlan. Több, mint 20 féle nedű közül szemezgethetünk bor-pezsgő-prosecco kategóriában, sőt… – az itallapon megtalálhatók az igazi ínyencek szánt Vega Sicilia, valamint a spanyol kék bor is. A pult mögött profi bártender lesi a koktélozgatni vágyó vendégek kívánságát.

A M’eat tulajdonosainak és teljes kollektívájának célja, hogy minden hozzájuk betérő – legyen az bármilyen korosztály – jól érezze magát, elégedetten távozzon, vigye jó hírüket. Mindezt függetlenül attól, hogy valaki csak egy baráti beszélgetésre ül be egy pofa sör mellé, vagy épp egy családi, vagy üzleti vacsorát költ el kisebb -nagyobb társaságban.

Apropó társaság… A M’eat a maga 64 fős befogadó képességével (nyáron a terasszal ez 100+ főre bővül) kiváló lehetőséget kínál különböző rendezvények – például szülinapi vagy céges buli – lebonyolítására. Az étterem galéria részében mintegy 40 fő számára szervezhetünk zártkörű vacsorát, de akár az egész éttermet is kibérelhetjük zártkörű rendezvény címszóval.

Maguk a gastropub vezetői is gondolkodnak – amolyan saját – rendezvények megvalósításában, így például a jövőben terveznek szervezni élő zenés esteket – zenekarral, vagy dj-vel -, illetve koktél esteket.

Amolyan végszóképpen a M’eat gasztropub egyik hitvallása: magas minőséget nyújtani megfizethető árakon. Bármennyire is közhelyesen cseng ez a mondat az emberek fülében, ez itt most nem csupán egy jó szlogen, hanem a M’eat csapatának hitvallása.

Legvégül most kicsit lapunk ellen beszélünk, de azt kérjük az Olvasótól, hogy ne higgyen a fenti cikkünk egyetlen szavának sem – inkább térjen be a M’eat Gastropub-ba és higgyen a saját szemének, ízlelőbimbóinak!

M’eat Gastropub

Vác, Március 15. tér 22.
Asztalfoglalás: 06-30/305-8609

Nyitvatartás:

Hétfő-Csütörtök: 1130-2300
Péntek-Szombat: 1130
0100
Vasárnap: 1130
2300