Időszakos éjszakai lezárásokra kell számítani a 2-es számú főúton, Dunakeszi és Göd között

A 2-es számú főút felett épülő felüljáró gerenda beemelési munkálatai miatt a Dunakeszi-Göd szakaszon a forgalmat mindkét irányban ideiglenesen 10 perces időtartamokra lezárják 2018. december 3-ától 7-éig, éjszakánként 22 és 5 óra között – derül ki a NIF Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. minapi, szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményéből, melynek további részleteit az alábbiakban tárjuk Olvasóink elé.



– Az M2 gyorsforgalmi út Dunakeszi északi csomópont és a 2. sz. főút közötti összekötő út kapcsán a 2. sz. főút, valamint a Budapest-Szob vasútvonal és egy üzemi út felett 5 nyílású, közel 74 m hosszú felüljárót építenek, aminek köszönhetően gyorsabbá és kényelmesebbé válik az áthaladás. Elkészült a híd felmenő szerkezete, amelyre jövő héten, öt éjszaka helyezik fel a hídgerendákat. A munkálatokat teljes, de nem folyamatos útzár mellett, vonatmentes időszakokban végzik. A lezárások idején a forgalom irányítását, időszakos megállítását a rendőrség felügyeli. A munkálatok idejére esetleges kerülőút az M2 autóút.


A projekt munkálatai ütemterv szerint haladnak, a kiviteli tervek elkészültek, idén márciusban a kivitelezés is elindult. A közművezeték-kiváltások jelentős része az idei évben megtörtént, a földmunkák folyamatban vannak, az útpályaszerkezet építése is megkezdődött.

A beruházás keretében 2019 végéig 2,5 km hosszú, 70-90 km/h tervezési sebességű út épül meg a 2. sz. főút, valamint a kivitelezés alatt álló M2 gyorsforgalmi út új külön szintű csomópontja, a Dunakeszi északi csomópont között. A megépülő közúti kapcsolat gyorsabb elérést biztosít Dunakeszi és Göd lakói számára a meglévő főút és a kivitelezés alatt álló gyorsforgalmi út között – áll a közleményben.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg.

(Képünk illusztráció!)