Ki ne szeretne szép lenni, még szebb lenni?…

A közelgő tél ellen védeni kell bőrünket. Váci kozmetikus és kézápoló-műkörömépítő szakemberek tanácsait kértük.

Sallai Enikő kozmetikus és Bálint Szandra kézápoló-műkörömépítő

SALLAI ENIKŐ váci kozmetikus szerint az arcápolás különösen fontos ebben az időszakban. A hideg és a szél kiszárítja a bőrt, veszít rugalmasságából, könnyen dehidratálódhat.

– Többször is előfordult velem, hogy megvettem a drogériában a legfelkapottabb krémet, szépség ápoló szert. Azután csalódottan tapasztaltam, hogy a borsos áron vásárolt krém nem hozta meg a kívánt hatást.

Az otthoni arcápolás azért nem hozza meg a kívánt eredményt, mert ismerni kell a bőrtípust. Ha pl. valakinek száraz a bőre, lehet, hogy vízhiányos vagy éppen zsírszegény. Ez két különböző bőrtípus, eltérő kezelést igényel. Vagyis, nem mindegy hogy zsíros krémet, vagy hidratáló krémet veszünk. Azt is tudni kell, hogy a tápláló krém bőrbe juttatása előtt milyen előkészületekre, kezelésre van szükség. Erről szeretnék beszélni.

Ilyenkor, tél elején a hámlasztásos bőrápolást javasolom – amit ősztől tavaszig folytatunk. Ezt ajánlatos minden évben elvégezni, 6 hetes kúra során. E téli bőrápoláskor az elhalt hámréteget eltávolítjuk, az arcot nagy hatékonyságú krémekkel tápláljuk, a bőr megfiatalodik.

– Miből áll a téli tápláló kezelés?

– A kezelés nagyon kellemes, hiszen nemcsak a hatóanyagokat juttatjuk a bőrbe, de a finom arcmasszírozás, ellazulás igazi kényeztetés.
A hagyományos kezelést erősebb hatású krémekkel végezzük. Először egy antibakteriális tisztítást végzünk, majd egy finom arcradír következik. Az arcradír eltávolítja az elhalt hámréteget. Ez után megint egy bőrtisztítás következik. Ebből is látszik, hogy az otthoni arcradírozás egyetlen lépésével szemben a kozmetikus három lépésben végzi ezt el.
A tisztítással, arcradírral előkészítjük a bőrt a további kezelésre, jöhet a nagy hatású krém. Kozmetikai szalonunkban csak olyan professzionális, nagy hatású krémeket használunk, amelyek kereskedelmi fogalomban nem kaphatók.
A kezelést ultrahangos masszázzsal folytatjuk. Ennek során a tápláló, nyugtató krémek a bőr mély rétegeibe jutnak el. Ezt csakis gépi masszázzsal érhetjük el.

Ultrahangos masszírozás
nagy hatású professzionális kozmetikumok bevitelével

A téli időszakban nemcsak az arcunk, a kezünk is szenved a kiszáradástól – mondja

BÁLINT SZANDRA váci kézápoló és műkörömépítő.

– Első tanácsom, hogy nedves kézzel soha ne menjünk utcára. A hideg és a szél sok kárt okozhat. A hideg a bőr redőiben végzi a bajt: a vékony bőrréteg könnyen repedezetté válhat, kiszáradhat, vörös pír jelenhet meg rajta.
Kezünkön a kezeletlen bőr korábban öregszik. Ha tehetjük, hideg időszakban a retikülben mindig legyen egy zsírosabb kézápoló krém.
A háziasszonyok sok-sok agresszív vegyszerrel dolgoznak. Az ápoláshoz nem elég egy kamillás krém.
Ebben az időszakban kiváltképpen ajánlom férfiaknak és nőknek egyaránt a paraffinos kezelést.

Ezzel az ápolással nagyon jól korrigálható a kézbőr kiszáradása, elöregedése.

Paraffinos kézkezelés


A kéz bőrének kezelése egy antibakteriális lemosással, majd radírozással kezdődik. Ezek után a bőrtípusnak megfelelő tápláló krém következik. A hármas kezelés után jöhet a paraffinos kezelés. Ezt a viaszos réteget 15-20 percig hagyjuk a bőrön. Így megnyílnak a bőr pórusai és a tápláló krém a mély rétegekbe jut. A paraffinos kezelés után a kezünk láthatóan éveket fiatalodott, amely hatás sokáig megmarad.

Fontos tudnivaló, hogy a paraffinos kézkezelés nagyon jótékony hatással van a fájó ízületes kézre. A fájó ízületeket megnyugtatja. 6 hetes kúra keretében ajánlom a paraffinos kezelést. A kúra végeztével minden vendégem kap egy szép manikűrt is.

A fenti kezelés után jöhet a manikűr és műköröm építés.

– Az otthoni bőrápolás nemcsak az arcnak, de a kéznek is nagyon fontos. A vendégeinktől megkérdezzük, milyen arc- és kézápoló krémet használnak. A vendég bőrtípusának megfelelően ajánlatot teszünk a megfelelő krémekre és egy kis mintát is adunk abból a hatóanyagból, amelyet mi használtunk a bőrkezelés során.
Fontos itt még egyszer elmondani, hogy a szépség szalonban csakis professzionális, kereskedelemben nem kapható krémeket használunk.
A bőrtípusnak megfelelő krémek felől minden alkalommal érdeklődjenek vendégeink a kozmetikusnál illetve kéz- és körömápolónál.

Egyre több férfi jár kozmetikushoz és körömápoló szakemberhez. Jó lenne, ha nem gondolnák a fiúk, férfiak, hogy ez ciki. Nem az!
A férfiak arcbőrét nagyon igénybe veszi a borotválkozás. Számukra még fontosabb a nyugtató, tápláló krémek bejuttatása a bőr mély rétegeibe. A rendszeres kozmetikai arctisztítást, kezelést már kamasz kortól ajánljuk. A kamaszkori fokozott faggyútermelés aknékat, pattanásokat okoz.

Sokan megkérdezik, mi a szakember véleménye a sminktetoválásról.

Én nagyon ajánlom – mondja SALLAI ENIKŐ.

– A szépen elkészült sminktetoválás eltünteti a hiányosságokat, hibákat és sokáig megmarad.

Nagy körültekintéssel kell eljárni, amikor sminktetoválót választunk.
HA NAGYON OLCSÓ, AZ GYANÚS!
Gondoljunk bele: egy elrontott tetovált szemöldök évekre elcsúfítja az arcot!
Csak jól ismert, ajánlásokkal rendelkező sminktetoválóhoz menjünk!
Azt is szeretném elmondani, hogy az otthon készített műszempilla nagyon veszélyes lehet, komoly szembetegséget okozhat.

Egy kozmetikus vagy kézápoló-műkörömépítő mester komoly szakmai tudással, egészségügyi ismeretekkel rendelkezik.

Arcunk és kezünk jól ápoltságát, szépségét bízzuk megbízható szakemberre. Kozmetikusunkra és műkörömépítőnkre.
SALLAI ENIKŐ kozmetikushoz bejelentkezés telefonon:

06 30 181 1539

BÁLINT SZANDRA műkörömépítőhöz bejelentkezés telefonon:

06 70 633 6511

(x)