Egy váci édesanya, aki tarolt Las Vegasban!

Nem sokkal azután, hogy megosztottuk Önökkel a fantasztikus hírt, miszerint Nagy Mátyás váci származású fiatalember két aranyérmet szerzett a XXI. INBA/PNBA Natural Olympián Las Vegasban, eljutott hozzánk az a szintén fantasztikus információ, hogy ugyanezen megmérettetésről egy váci anyuka, Orvos Kata is két – Figure Novice és Figure Open kategóriában szerzett – aranyéremmel tért haza!

Az alábbiakban egy rövid interjút olvashatnak, amelyet Katával készítettünk:


– Ez volt az első Olimpiai sikered?

– Ez volt az első versenyszezonom, a kezdeti sikertelenség után (rossz kategóriában indultam) megnyertem az Európa-bajnokságot Ms. Figure kategóriában, ezzel kvalifikáltam magam az Olimpiára, ahol szintén győztesként állhattam színpadra.– Hogy kell elképzelni egy testépítő életét család, gyermekek mellett – az edzések, a versenyre való felkészülés miként fér bele egy édesanya életébe?

– Amikor elkezdtem egy éve a testépítést, még diétázni sem tudtam, mert a kisebbik fiamat szoptattam. Januárban kezdtem a diétám, nagyjából 10 hónap alatt hoztuk össze a versenyformát. Ez heti 13-14 edzést jelentett, hajnali éhgyomri kardiókkal, hogy mire a gyerekek felkelnek, már készíthessem a reggelit és egy edzéssel kész legyek. Mivel a férjem hajóskapitány és ritkán van itthon, ezért megegyeztünk abban, hogy az edzés az én időm, szívesen áldoz bébiszitterre, hogy kikapcsolódjak a 0-24 órás gyerekezés közben. A diéta nehezebb gyerekekkel, mert nekik külön főzök-sütök minden finomságot, mi szem-szájnak ingere, de a férjem mindenben támogat, jóízűen eszi velem a csirkét rizzsel.

– Mik a tervek a jövőre nézve – újabb meg megmérettetések?

– A tavaszi szezont bizonyosan kihagyom. Az Európa-bajnoki címmel megkaptam a profi kártyát is, így jövőre már a profik közt indulhatok. Ki nem hagynám ezt a kihívást, addig pedig igyekszem minden porcikámon javítani, hogy jövő ősszel a profikat utasíthassam magam mögé Las Vegasban.


– Legyen így! Sok sikert kívánunk és mégegyszer gratulálunk a két aranyéremhez
, mellyel városunk, Vác hírnevét is erősen sikerült öregbítened!

– Köszönöm szépen!