10 stílustipp fiatal férfiaknak – Hogyan öltözz divatosan

Ha jó benyomást akarsz tenni a világra, ne hagyd, hogy az öltözködés a sikereid útjába álljon! Még nem vagy 25? Nagyszerű! Akkor már úgy élsz, mint egy igazi felnőtt, a pénzt nem kéred, hanem megkeresed, kihívásokkal kell szembenézned, döntéseket hozol, és folyamatosan a kinézeted alapján ítélnek meg. Ez az utóbbi pedig nagyon fontos! A kinézeted most még többet számít, mint korábban bármikor!

Ebben segítenek a LégyFérfi.hu tippjei:

1. Légy magabiztos!

Először azt kell megértened, hogy a stílusosság nagy részét a magabiztosság adja. Ez egy olyan belső hajtóerő, ami emlékeztet rá, hogy ki vagy, és mit képviselsz.

A magabiztosságot eltanulhatod egy jó mentortól. Példának végy egy idősebb férfit, aki bizonytalanságot kelt másokban, és bárkivel képes szemkontaktust teremteni anélkül, hogy arrogáns lenne. Ezenkívül légy mestere a testbeszédnek, gyakorold minden alkalommal, amikor elbizonytalanodnál. Meg fogsz lepődni, hogy az olyan egyszerű mozdulatok, mint pl. a Superman-póz, mennyire hatnak mentálisan!

2. Értékes stílus – Minőségi összhatás

Lépj be a való világba, hogy lásd a kellemetlen igazságot: a könyveket mindig a borítójuk alapján ítélik meg. A megjelenés számít, főleg, ha az első benyomásról van szó. A személyiség nem fontos? Dehogynem, de ahhoz, hogy az emberek kíváncsiak legyenek a személyiségedre, előbb a “borítód” kell, hogy felkeltse az érdeklődésüket. Hogy jó első benyomást tegyél, a stílusodnak és a megjelenésednek összhangban kell lennie a társadalmi elvárásokkal. Legyél ápolt, tiszta és a ruháid passzoljanak rád. Fontos az is, hogy a korodnak megfelelően öltözz. Ha a gardróbod ránézésre inkább egy kamaszé, úgy is fognak kezelni, mint egy kamaszt. Olyan ruhákat válassz, melyek mutatják az érettségedet, így tiszteletet és bizalmat vívhatsz ki. Létezik egy egyszerű trükk, hogy a kamasz-stílust levesd: viselj elegáns órát!

3. Cipő

Ha még mindig sportcipőben mész mindenhova, itt az idő új cipők után nézned! A tornacipő állandó viselése azt sugallja, az iskolás éveidben ragadtál. Márpedig egy férfit a cipője alapján ítélnek meg. Sokat elárul a munkádról, de még a társadalmi státuszodról is. Ezért ne ódzkodj attól, hogy beruházz egy minőségi darabra! Válassz klasszikus stílusú cipőt, amit szinte minden alkalomra viselhetsz. A legjobb befektetés egy bőr cipő, ami kényelmes és tartós marad éveken át.

4. Ruhák

A fiatalok általában kevesebbet keresnek, ezért az öltözködésnél fontos szempont a takarékosság. De arra nincs bocsánat, ha a ruháid nem megfelelő állapotúak. Kevés pénzből is vásárolhatsz fa vállfát, egy jó vasalót, és használhatsz jó mosószert. A tájékozódás pedig ingyen van! Tanuld meg, hogyan kell megfelelően vasalni a ruhákat, mosni és szárítani az egyes anyagokat, illetve biztonságosan kiszedni a foltokat.

5. Legyen a te méreted!

Lehet, hogy otthon szeretsz bő melegítőben és két számmal nagyobb pólóban mászkálni, de ha kiteszed a lábad a házból, azt a szabályt tartsd szem előtt, hogy “a méret a lényeg”! Ez áll a stílus-piramis legfelső fokán valamennyi ruhadarab esetében. Ha nem tökéletesen a te méreted, ne vedd meg, mert nem fog működni!

6. Legyen egy jól szabott öltönyöd!

Nem számít, milyen munkakörben dolgozol, egy jó öltönyre szükséged van. Klasszikus stílust válassz, figyelj a hajtókára, a zakó megfelelő hosszára (hátul ne takarja el teljesen a feneket) és a tiszta varrásvonalakra. Ha nem találsz az alkatodra tökéletesen passzoló öltönyt, érdemes elmenned egy szabóhoz, aki rád igazítja, hogy középszerűből tökéletes legyél benne.

7. Inkább a minőséget, mint a mennyiséget tartsd szem előtt!

Egy zsúfolt gardróbban általában olyan ruhákat találsz, melyekben nem érzed jól magad, vagy nem passzolnak egymáshoz. A fiatalok általában elkövetik azt a hibát, hogy sokat, de kevés jó ruhát vásárolnak. Állítsd össze a gardróbodat a következő szempontok alapján: – Egy jókora készlet fehér és kék ingekből, ami alapját adja az elegáns viseletnek. – Egyszerű nyakkendők sötétkék, sötétzöld vagy bordó színben. Apró ismétlődő minta lehet rajtuk. – Nadrágok, cipők, kabátok egymáshoz passzoló színekben

8. Szabadulj meg a viseltes ruháktól!

Egyes farmernadrágok divatosak voltak kamaszkorodban, de ezeket inkább dobd ki. Válts olyanra, ami ma is működik: letisztult, jó szabású, indigó kék farmert szerezz be! Legyen egy sötét színű pantallód és egy chino nadrágod is, egyenes vagy slim fit szabással, hogy változatosabban öltözhess.

9. Kukába a pólókkal és a kapucnis felsőkkel!

Bár Mark Zuckerbergnél működött, egy átlagos fiatal férfi nem fog túl jó benyomást tenni, ha állandóan pólóban és kapucnis felsőben mutatkozik. Ezekből a ruhadarabokból tarts meg néhányat otthonra vagy az edzőterembe, de az utcán felejtsd el őket. Viselj inkább klasszikus gombos nyakú pólókat és hosszú ujjú pulóvereket.

10. Ne dőlj be az aktuális trendeknek!

Ne légy a divat áldozata, mert az irányzatok túlságosan gyorsan váltakoznak ahhoz, hogy igazodhass hozzájuk. Márpedig biztosan te sem engedheted meg magadnak, hogy minden hónapban teljesen lecseréld a ruhatáradat. Kerülj minden olyan holmit, ami csak egy szezont képes túlélni, ragaszkodj az időtlen stílusú, klasszikus ruhákhoz, színekhez és anyagokhoz, mivel ezek soha nem fognak csalódást okozni.