Több tucatnyi járókelő biztonságos közlekedését segítettük elő

A VácOnline.hu "Látszódj VELÜNK!" prevenciós programsorozata 2018. november 5-én, hétfőn délután újabb állomásához érkezett. Ezúttal a helyszín Vácon, a Damjanich térnél található gyalogátkelőhely volt, ahol ezúttal több tucatnyi járókelőnek adtunk láthatósági karpántot elősegítendő a biztonságos közlekedésüket.

Az akcióban ezúttal is közreműködött a Váci Rendőrkapitányság. Del Medico Mihály alezredes, baleset-megelőzési előadó nem csupán jó tanácsokkal látta el a járókelőket, ő maga is kiosztott néhányat a láthatósági karpántokból, sőt… – több ízben át is kísérte az út másik oldalára a járókelőket.

A sors iróniája, hogy akciónk ideje alatt az az apuka is átkelt a zebrán, akinek a fiát nemrégiben itt ütötte el egy autó. A fiú csodával határos módon karcolásokkal megúszta a balesetet.

– Ez egy nagyon jó kezdeményezés. Remélem, sok balesetet megelőznek majd ezek a figyelemfelkeltő karpántok – hangzott el egy, a zebrán gyermekeivel áthaladó édesanyától.

Szerkesztőségünk kollektívája – mint a "Látszódj VELÜNK!" prevenciós programsorozat ötletgazdája és életre hívója -, és a Váci Rendőrkapitányság munkatársai is bíznak abban, hogy ennek a napról-napra népszerűbb kezdeményezésnek köszönhetően javulni fog a baleseti statisztika.

Hamarosan pedig újabb események következnek a "Látszódj VELÜNK!" programsorozat keretében, melyekről természetesen beszámolót készítünk itt a VácOnline.hu-n!