Nem mindennapi az, amit egy gödi ház padlásán találtak

Nemrégiben bérelte ki egy fiatal pár azt a gödi családi házat, amelynek padlása olyan dolgot rejtett, amire legvadabb álmaikban sem gondoltak volna. Amit találtak, az nem csak szokatlan, de adott esetben igen veszélyes is lehet.

A házaspár férfi tagja az elmúlt hétvégén gyanútlanul ment fel körülnézni új bérleményük padlására, ahol ez a látvány fogadta:

…igen, ez egy méretes lódarázsfészek. A hétfői napon kiérkező darázsírtó szakember elmondása alapján ez egy igen nagy terjedelmű fészek, amely mintegy 8-10 szintből épül fel. Mint mondta, ennél leginkább csak kisebbekkel találkoznak.

A darázsírtó első körben idegmérget juttatott a fészekbe, annak bejáratán keresztül, majd az egész építményt lebontotta. A fészekben számos jól megtermett lódarázs lakott, melyek adott esetben komoly problémákat okozhattak volna a környéken élőknek. A szakember végül vegyszerrel lekezelte a fészek helyét, hogy az épp nem a fészekben tartózkodó, később visszatérő darazsak véletlenül se kezdjék újra építeni a fészket.

– Nagyon megrémültünk, de most, hogy már nem kell egy fedél alatt lennünk tucatnyi lódarázzsal már nyugodtan hajtjuk álomra a fejünket – nyilatkozta szerkesztőségünknek a házaspár férfi tagja, aki – mint mondta – kevés dologtól tart, de a lódarazsaktól most ő is nagyon megijedt.
Volt is oka mitől tartani, hiszen a lódarazsak adott esetben életveszélyes helyzetet is elő tudnak idézni, ám szerencsére ez esetben a történet jól végződött.