Fokozott rendőri jelenlét a temetők környékén

A közelgő Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából legtöbben felkeressük elhunyt szeretteink sírjait, azokra elhelyezzük a kegyelet virágait és meggyújtjuk az emlékezés lángját. Ebben az időszakban már október utolsó hétvégéjén megtelnek a temetők látogatókkal.

A Váci Rendőrkapitányság idén is – mint minden évben – a polgárőrségekkel együttműködésben fokozott jelenlétet biztosít a temetők környezetében, abból a célból, hogy mindenki megemlékezése zavartalan maradhasson. Ehhez az alábbi tanácsokkal is szeretnénk hozzájárulni.

Bűnmegelőzési tanácsok:

– Értékeiket ne hagyják a gépjárművekben. Az elkövetők a legkisebb haszon reményében is betörik a gépjármű ablakait, feltörik annak zárját.

– Gépkocsijukat, kerékpárjukat mindig biztonságosan zárják le.

– Lehetőség szerint vegyék igénybe a kivilágított, őrzött parkolókat.

– Okmányaikat, értékeiket tartsák biztos helyen, ahol illetéktelenek nem férhetnek hozzá. Pl.: kabátjuk belső zsebében.

– Bankkártyájuk PIN kódját ne tartsák a kártyával egy helyen.

– Soha ne hagyják őrizetlenül táskájukat miközben a sírt rendezik. Csomagjaikra fokozottan figyeljenek.

– Amennyiben lehetséges ne egyedül menjenek a sírkertbe.

– Megállapodhat szomszédjával, amíg távol van, figyeljen az ön ingatlanára és ezt tegye meg ön is, ha a szomszédok távol vannak.

Ezen túlmenően kérik, hogy mindenki fokozottan ügyeljen a KRESZ szabályaira a megnövekedett gépjármű- és gyalogos forgalomra tekintettel!

Továbbá kérik, hogy az állampolgárok segítsék a rendőrség munkáját. Amennyiben valaki gyanúsan viselkedő személyt lát a temetőben, esetleg bűncselekményt észlel, vagy azt követnek el a sérelmére, kérje járőröző kollégáink, továbbá a polgárőrség segítségét vagy hívja a Rendőrség ingyenesen hívható 107-es illetve 112-es segélyhívószámát!

Békés, kegyeletteljes megemlékezést kíván a Váci Rendőrkapitányság!