A felismerhetetlenségig összetört az autó

A felismerhetetlenségig összeroncsolódott az a személygépkocsi, amelyet egy személyvonat sodort el Alsógödön a vasúti átjáróban szombaton, az esti órákban. A baleset során személyi sérülés nem történt. Lapunk információi szerint az autó egy szerencsétlen kanyarodási manővernek köszönhetően a két sínpár közé csúszott, vezetője pedig már nem tudott kitolatni onnan.

 
Szemtanúk elmondása szerint voltak, akik próbáltak segíteni, ám nem jártak sikerrel. A gépjárművet vezető hölgy segítségére igyekezők – úgy tudjuk – több segélyhívást is indítottak, ám mire a Vác felől Budapest irányába közlekedő személyvonat vezetőjét értesítették, már késő volt. A szerelvény a vészfékezés ellenére elsodorta, és mintegy 300 méteren át tolta maga előtt az autót.
A baleset során szerencsére az autó környezetében tartózkodók és a vonaton utazók közül sem sérült meg senki.

A gépjármű roncsait a tűzoltók szabadították ki a vonat alól. Ezt követően a MÁV szakemberei egy speciális mentőjármű segítségével vitték vissza a roncsot a vasúti átjáróhoz.

A közlekedés órákig állt az érintett vonalon, illetve az átjáróban amíg a helyszínelés és a műszaki mentés lezajlott.
Az utasok továbbszállítását pótlóbusszal igyekeztek megoldani,ám ez sajnos nem sikerült zökkenőmentesen, így is az utasok egy nagyobb része hosszas várakozásra kényszerült.