Halálos vonatgázolás Vác-Alsóvároson

Ma, délelőtt 10 óra körüli időben a Vác felől Budapest irányába haladó Metropolitan EC gyorsvonat Vác-Alsóváros megállóhely után mintegy háromszáz méterre, a nyílt vasúti pályán elgázolt egy ismeretlen személyt, aki a helyszínen életét vesztette. Lapunk információi szerint az illető önszántából lépett a szerelvény elé.

Megkeresésünkre Latorovszky Gábor rendőr alezredes, váci rendőrkapitány csak a gázolás tényét tudta megerősíteni – további információkkal nem tudott szolgálni, mert az ügyet közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják.
– A szerelvényen 88 fő utazott, közülük senki sem sérült meg a hirtelen fékezés következtében – nyilatkozta szerkesztőségünknek Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

– A hatósági helyszínelés idejére az érintett szakaszon az egyik vágányt lezárták. A Budapest–Vác–Szob vonalon előre láthatóan 20-30 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk az arra utazóknak. A kialakult helyzet miatt az utasok megértését és türelmét kéri a vasúttársaság – közölte a MÁVINFORM.