Búcsú szentmisével és számos programmal, ezen a hétvégén

A jelentős múlttal és hagyományokkal rendelkező váci Mária-napi búcsút az idén is megrendezi a Váci Egyházmegye. Az idei eseményre szeptember 15-én és 16-án kerül sor a váci Ligetnél lévő Hétkápolnánál, ahol előbbi napon estétől másnap reggelig virrasztanak a hívek, majd vasárnap reggel ünnepi körmenet indul a székesegyháztól a Hétkápolnáig, ahol a szabadtéri oltárnál dr. Beer Miklós püspök mond ünnepi szentmisét.

undefined

A szentmisét megelőző körmenet ideje alatt a szabadtéri oltárnál összegyűlt hívek rózsafüzért imádkoznak. A Hiszekegyet, a Miatyánkot és a Dicsőséget magyarul imádkozzák; az Üdvözlégy Máriát pedig öt különböző nyelven: az 1. tizedet latinul, a 2. tizedet németül, a 3. tizedet szlovákul, a 4. tizedet lovári nyelven, az 5. tizedet pedig magyarul.

***

Az egyházi programok mellett ezúttal sem maradhatnak el a Búcsú úgymond világi rendezvényei. A váci Vásár téren többek között dodzsemmel, körhintával és várják az érdeklődőket ezen a hétvégén.
Szombaton délelőtt a Búcsú egy gasztronómiai programmal, az első ízben megrendezésre kerülő Saláta Fesztivállal is kiegészül.