Minden eddiginél színesebb lehet a váci V4 Fesztivál és Színházi Találkozó

Kiállításokkal és bemutatókkal is bővült a 2018. július 5-e és 8-a között megrendezésre kerülő hatodik váci színházi találkozó programkínálata. Erre az az 50 millió forintos keret ad lehetőséget, amellyel a kormány az idei V4 Fesztivál és Színházi Találkozót támogatja – derült ki azon a sajtótájékoztatón, amelyet a közelmúltban tartott Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Fördős Attila, Vác város polgármestere, valamint Kis Domonkos Márk, a Váci Dunakanyar Színház igazgatója.

Az államtitkár beszédében elmondta, hogy a kormány támogatást szeretne nyújtani az értékalapú, nem profitorientált rendezvények számára, így a váci színházi találkozót is támogatják. Ennek köszönhetően az egyébként is színvonalas és színes kulturális programcsokor kiegészül oly módon, hogy a négy napos fesztivált megelőzően egy hosszabb előkészítő szakaszban több felvezető rendezvényt – kiállítások, bemutatók – szerveznek.

Fördős Attila, Vác város polgármestere kihangsúlyozta, hogy a V4 Fesztivál és Színházi Találkozó az idén még tovább gazdagítja a város kulturális kínálatát.

Márciusban V4 plakátkiállítás és filmbemutató, turisztikai kiállítás, áprilisban a színház V4 külkapcsolatairól szóló tárlat, májusban pedig kézműves és gasztronómiai bemutató lesz többek között – tudtuk meg Kis Domonkos Márktól a sajtótájékoztatón.

A V4 Fesztivál és Színházi Találkozó könnyűzenei programpalettáját az idén a Tankcsapda, a Quimby, a Punnani Massif, a Vad Fruttik és a Belga tölti ki. A színházi előadások egyelőre szervezés alatt állnak, ezekről a későbbiekben tájékoztatják az érdeklődőket.

Kép forrása: www.vac.hu