Februárban indul a 9. Dunakanyar Hangja Tehetségkutató Énekverseny!

Február 17-én kezdetét veszi a 9. Dunakanyar Hangja Tehetségkutató Énekverseny. Az ország egyik legnagyobb és legrégebbi énekversenyének – Dunakeszi Város Önkormányzatának támogatásával – ezúttal is a dunakeszi VOKE – József Attila Művelődési Központ ad otthont. A szervezők múlt héten sajtótájékoztató keretében ismertették a verseny részleteit és bemutatkozott az idei zsűri is.

A dunakeszi Part Cafe étteremben megtartott sajtótájékoztatón Wernke Ádám és Loksa Levente szervezők örömmel jelentették be, hogy immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Dunakanyar Hangja tehetségkutató énekverseny, amely ezúttal is három fordulóból áll majd és az ország minden pontjáról várják a jelentkezőket korhatár nélkül. 

A szervezők a sajtótájékoztatón elmondták: a válogatás február 17-én, szombaton 12 órától kezdődik a dunakeszi VOKE – József Attila Művelődési Központ színháztermében (2120 Dunakeszi, Állomás sétány 17.).

A versenyre előzetesen e-mailben kell jelentkezni, de a facebook-on és a megadott telefonszámokon is lehet érdeklődni egészen a válogatás napjáig. A válogatáson – a hivatalos regisztrációt követően – az énekeseket érkezési sorrendben, sorszám alapján szólítja majd a zsűri a színpadra. A válogatásra NEM KÖTELEZŐ időben érkezni, bármikor be lehet csatlakozni, a szervezők folyamatosan várják az énekeseket; például aki csak este 6-kor tud érkezni, az is nyugodtan indulhat a versenyen, mindenkit meghallgatnak! 

A versenyre bárki benevezhet és bármit énekelhet! Nincs korhatár és nincs műfaji megkötés se! A legkisebbektől, az idősebbekig mindenkit várnak a szervezők! Lehet énekelni musicalt, rockot, operettet, népdalt, bármit! Sőt, lehet saját dallal is jelentkezni, valamint a szervezők nagy szeretettel várják az olyan produkciókat is, ahol zongorás vagy gitáros kíséret is van. Aki zenei alapra szeretne énekelni, az vigye magával az alapot CD-n, vagy pendrive-on.

Két kategóriában is lehet nyerni! Gyermek kategóriában 7-14 éves korig várják a jelentkezéseket, felnőtt kategóriában nincs korhatár!

Előzetesen jelentkezni e-mailben (dunakanyar.iroda@gmail.com), vagy a facebook-on lehet (www.facebook.com/dunakanyariorda2010).

A versennyel kapcsolatos minden információ a www.dunakanyarhangja.hu oldalon található.

A sajtótájékoztatón bemutatkozott az idei zsűri is. Ebben az évben a New Level Empire zenekar frontembere Ujvári Zoltán Szilveszter ZOLA mellett Horányi Juli is csatlakozott a neves grémiumhoz. 

A képen balról-jobbra:Toldi Tamás énekes, dalszövegíró – Horányi Juli, énekes, dalszerző – Farkas Pál zeneigazgató, karmester – Zola énekes, dalszerző

Az elismert szakemberek elmondták: minden énekest építő kritikával fognak segíteni, hogy az a jövőbeni karrier építésében támpont lehessen. Zola szerint nagyon fontos, hogy az énekesek megfelelően felkészülve érkezzenek a meghallgatásra és próbálják legyőzni a félelmüket, ne izguljanak. Sajnos sokan azért buknak el már az első körben, mert izgulnak.

Nincs miért izgulni, mindenkinek örülnie kell, hogy ott állhat a színpadon és megmutathatja énektudását. Bárhogy is alakul a verseny az énekesek számára, itt csak nyerni lehet, hiszen már az önmagában nagy dolog, hogy valaki veszi a fáradtságot és elindul. Ez már fél siker! A szakemberektől mindenki építő kritikát kap, megismerhet más énekeseket is, rengeteg tapasztalatot, örök élményeket szerezhet magának az, aki benevez erre a versenyre. Horányi Juli elsősorban a lányokat, illetve a női énekeseket biztatta, hogy jelentkezzenek, mert szerinte bőven van még kiadó hely a magyar zenei palettán a női énekesek számára, így érdemes megmutatniuk magukat. Zola, mint dalszerző énekes a saját dalos előadókat várja leginkább; Toldi Tamás az előadásmódra hívta fel a figyelmet, hogy az énekesek úgy adják majd elő az általuk választott dalt, hogy az valóban meggyőző átéléssel kerüljön színpadra; Farkas Pál zeneigazgató pedig mindezek mellett az egyéniségekre, a kisugárzó tehetségekre fog figyelni.

A nagyközönség számára a belépés mindhárom fordulóra (válogatás, elődöntő, döntő) ingyenes, bárki figyelemmel kísérheti a versenyzőket egészen a döntőig!

A nyertesek a 2018 Dunakanyar Hangja kitüntető cím, oklevél és kupa mellé 1-1 stúdiófelvételt, videoklip forgatást, az esztergomi négy csillagos Portobello Hotelben wellness hétvégét, vacsorameghívást és sok-sok egyéb más értékes nyereményt vihetnek majd haza.

Az ünnepélyes döntő-finálé március 3-án, szombaton este 6 órakor lesz, amit ha valaki még nem látott élőben, akkor semmiképp se hagyja ki!


VAJON KI LESZ 2018 DUNAKANYAR HANGJA???

MUTASD MEG MIT TUDSZ!!!

MIRE VÁRSZ MÉG???

JELENTKEZZ MOST!!!


www.dunakanyarhangja.hu