Piknik parkot tervez Vácon a Rotary

A Rotary Club Vác önként vállalt feladatai közé tartozik a közösségi terek fejlesztése. Mintegy másfél évvel ezelőtt sikerrel valósították meg a váci főtér bronz makettjét, azóta e kedves látványosság megállásra késztetett már számtalan érdeklődőt. Az objektumon megörökítették a siker hátterét biztosító összefogás szereplőit is.
A klub most egy újabb tervének megvalósítása érdekében kezdeményez összefogást. Céljuk a váci Duna-part jelenleg elhanyagolt részének, a Gombás patak torkolatától északra fekvő területnek a fejlesztése. Saját eszközeikkel – és támogatóik segítségével – kívánnak itt létrehozni egy természetközeli parkot, amely alkalmas helye lehet a családok és a baráti társaságok  szabadidős programjainak. 

Vác lakossága évszázadokon keresztül használt hangulatos közösségi tereket a szabadidő élménygazdag eltöltésére, a Liget, vagy a Cselőte pusztai terület adott leginkább helyet a baráti társaságok felszabadult programjainak. A huszadik század közepétől évtizedek teltek el hasonló helyszínek hiányában, a társadalom jelentős részének nem is volt módja ilyen időtöltésre. Korunk életmódja mellett többek igénye a kötetlen, szabadtéri szórakozás lehetősége, melynek egyik formája a piknik, a társasági sütés-főzés, étkezés.

A mostani hiánypótló kezdeményezés számol a helyszín adottságaival, a terület ártéri jellegével. Egyszerű, masszív, pótolható elemek felhasználásával tervez körülülhető asztalokat, tűzrakóhelyet, esőbeállót, és több ilyen csomópont kialakításával több társaság is igénybe veheti majd a parkot. A terület a helybeliek szolgálatán túl praktikus lehet a kerékpárút használói, s a közelben tervezett fejlesztések nyomán ott partot érő vízi turisták számára is. 

A váci Rotary Club most jótékonysági bált szervez a terv anyagi hátterének megteremtéséért, a február 10-i bál résztvevői segítik a klub céljának megvalósítását.