Látni és látszani Vácon is

A Váci Rendőrkapitányság és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága is külön figyelmet fordít a „Látni és látszani 2017 – egymásért” kampány keretében a közlekedés legvédtelenebb résztvevőinek, a gyalogosok és kerékpárosok biztonságára.

A Váci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai a kampány keretében 2017. november 22-én tartott közúti ellenőrzés során gyalogosok és kerékpárosok részére adtak át fényvisszaverő mellényeket, ezzel is növelve további közlekedésük biztonságosságát.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-MEDITOR Kft. közös közlekedésbiztonsági kampánya immáron ötödik alkalommal indult útjára, hogy a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és a láthatóság kiemelt fontosságára. Idén október 16-án kezdődött és december 8-ig tart az az országos akció, amelynek keretében a járművezetők térítésmentesen megvizsgáltathatják a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeket azokban a kampányhoz csatlakozott szervízekben, ahol a kampány újdonságaként és plusz szolgáltatásaként a gépjárművek általános műszaki állapotára is kiterjedő átvizsgálási lehetőséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére. A regisztrált optikákat felkeresve pedig díjmentesen látásellenőrzésre és hasznos tanácsokra számíthatnak a járművezetők.

A kampányhoz tartozó, folyamatosan frissülő információk a www.latnieslatszani.hu honlap mellett az esemény hivatalos Facebook-oldalán, a www.facebook.com/latnieslatszani címen is megtalálhatóak. További kapcsolódó információkat talál a www.baleset-megelozes.eu weboldalon.