Tucatnyi gyermek eltűnése köthető egy csoporthoz, amely tagjai Vácon is tevékenykednek

Néhány évvel ezelőtt volt már írtunk egy esetről, amely akkor – érthető módon – nagyon felborzolta a kedélyeket. A történet szerint Vác városában egy sötét színű autóból szólítottak le és kíséreltek meg elcsalni gyermekeket ismeretlenek. Írásunk akkor leginkább olvasói beszámolókra épült. A napokban egy kísértetiesen hasonló jelenség ütötte fel a fejét a fővárosban, majd több vidéki városban. A különbség annyi, hogy ezúttal egy, a fővárosban szolgáló rendőr is megerősítette lapunknak: valóban nyomozás folyik több fővárosi gyermek eltűnése ügyében. A rendőrség egy sötét színű, rendszám nélküli, tuningolt Audit és annak sofőrjét, utasát keresi.

A lapunknak nyilatkozó, neve elhallgatását kérő rendőr megerősítette továbbá, hogy a mintegy egy tucatnyi gyermek eltűnéséért felelős csoport tagjai a főváros után most több vidéki városban – köztük Vácon is – elkezdtek tevékenykedni. Felbukkanásukra leginkább az iskolák környékén lehet számítani, de előszeretettel szólítják meg az utcán egyedül közlekedő gyermekeket is – legfőképpen a délutáni, órákban, szürkületkor.

Bár a Váci Rendőrkapitányságra eddig nem érkezett bejelentés ilyen ügyben, – a fentiek tükrében – megkérjük Olvasóinkat, hogy hívják fel gyermekeik figyelmét arra, hogy ne álljanak szóba idegenekkel, illetve azok kéréseinek – mint például az autóba való beülésre történő invitálás – ne tegyenek eleget.

Vigyázzunk gyermekeinkre!

(Képünk illusztráció!)