Egészségtábor 2017

A Területi Összefogással a Megelőzésért Alapítvány, a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Vác Város Környezetvédelméért Alapítvány, "Egészségtábor 2017" címmel, környezetvédelmi, drog megelőzési és baleset-megelőzési pályázatot hirdet az alábbiak szerint.

A pályázat célja: Az általános iskolák tanulóinak környezetvédelmi, drogmegelőzési és közlekedésbiztonsági nevelése.

A pályázók köre: Vác, és a váci járás általános iskoláinak 6-7 osztályos tanulói.  Pályamunka csak egyénileg adható be, nincs lehetőség a közös pályázásra. A táborozást csak a 6-7. osztályosok részére szervezik.

A pályázat beadásának határideje: 2017. május 12-e, péntek 12 óra.

A pályázat leadásának helye: Polgármesteri Hivatal (Március 15. tér 11. sz.) Természetvédelmi iroda (a pályázatokat Bander Hilda veszi át).
Kérik, hogy a pályázatok hátoldalára, írják rá az iskola, és a pályázó nevét, címét és az osztályát. Az értékelést szakmai zsűri végzi. A témához való viszonyulás és a kivitelezés szempontjából kiemelkedő alkotásokból kiállítást szerveznek a váci Madách Imre Művelődési Központban.

A pályázati eredmények kihirdetése: 2017. május 17-én, szerdán 17 órakor a váci Madách Imre Művelődési Központ Átrium Galériájában (Vác, Dr. Csányi László körút 63.).

A pályamunkák címei, témakörei:

Környezetvédelmi témában:

– Védett madarak lakóhelyünk környékén

Függőségek megelőzése témában:

– Külső hatások és az én belső világom kapcsolata

Baleset-megelőzési témában:

– Hogyan közlekedjünk balesetmentesen Vácon?

A Pályamunkák megfogalmazása: Képzőművészeti alkotás (rajz, festmény, grafika, számítógépes grafika nyomtatott formátumban és egyéb vizuálisan megfogalmazott, kiállítható anyag.).

A pályamunkák mérete: Az alkotások kivitelezésére, megvalósítására nincs semmiféle megkötés, viszont nem lehet nagyobb A/2-nél a mérete.

A pályamunkák díjazása: A legjobb 30 pályamunka készítőjét a 6-7 osztályosok közül 2017. június 8-tól (csütörtök) június 11-ig (vasárnap) ingyenes négy napos balatoni táborba – Egészségtábor – viszik. A tábori program, elhelyezés, étkezés a diákok részére térítés mentes. Az oda és vissza utazás díja diákonként kb. 8000 Ft.

A díjak kiosztására, és a táborozással kapcsolatos további tudnivalók ismertetésére a kiállítás megnyitóján kerül sor.

A pályázattal kapcsolatos egyéb információk: Bíró Györgytől, a Vác Város Környezetvédelméért Alapítvány képviselőjétől kaphatók a 06 (30) 921-39-24-es telefonszámon, valamint a birogyorgy@yahoo.com e-mail címen.