Súlyos sérülésekkel vitték kórházba, de előtte még rágyújtott

Letért az útról, kidöntött egy jelzőtáblát, majd egy fának csapódott egy személygépkocsi a 2-es számú főúton, Vác és Sződliget között vasárnap, a kora délutáni órákban. A gépjárművet egy férfi vezette, aki súlyos sérüléseket szenvedett a baleset során.

– A kiérkező váci hivatásos tűzoltók a gépjárművet áramtalanították, kerekeire állították, majd biztosították a helyszínt – nyilatkozta szerkesztőségünknek az esettel kapcsolatban Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, aki elmondta továbbá, hogy az autó vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Az egyik szemtanú elmondása szerint: miután az autó vezetőjét kisegítették a gépjárműből, az visszamászott a kocsiba és sört, valamint cigarettát vett magához, majd elhagyta a helyszínt. A férfit végül egy arra futó fiatal pár közreműködésével kísérték vissza a helyszínre a tűzoltók. – A férfi még rágyújtott egy cigarettára, mielőtt megérkeztek a mentők, akik végül elvitték őt – mesélte szerkesztőségünknek egy másik szemtanú.

Lapunk értesülései szerint a gépkocsi vezetője feltehetően ittas állapotban volt amikor megtörtént a baleset, amelynek során többek között bordatörést szenvedett.

A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt félpályás útlezárás volt érvényben az érintett útszakaszon.